Δημιουργία αγροτουριστικής μονάδας

Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
Κύριος συγγραφέας: Θεοδώρου, Μαρία-Ελένη
Μορφή: Πτυχιακή εργασία
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. 2018
Θέματα:
Διαθέσιμο Online:http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/4340
_version_ 1780524236271517696
abstract Στην παρούσα εργασία γίνεται μία εκτενής αναφορά της ιστορίας του τουρισμού και των διαφόρων μορφών του, όπως πολιτιστικός τουρισμός, εκπαιδευτικός, οικοτουρισμός, αθλητικός και λοιπά.. Στη συνέχεια, εστιάζουμε στον αγροτουρισμό, όπου αναλύεται η έννοια του αγροτουρισμού, οι στόχοι του, οι διάφορες μορφές του, τα οφέλη και τα μειονεκτήματά του, καθώς και οι φορείς αγροτουρισμού στην Ελλάδα. Επίσης, επισημαίνονται οι διαφορές μαζικού τουρισμού και αγροτουρισμού. Στο τρίτο κεφάλαιο, γίνεται μία αναλυτική παρουσίαση της αγροτουριστικής επιχείρησης, όπου αναφέρονται η έννοια, τα χαρακτηριστικά της, η διαδικασία αλλά και οι προϋποθέσεις δημιουργίας μιας τέτοιας επιχείρησης, με ειδικότερη έμφαση στο ειδικό σήμα τουρισμού. Ύστερα, αναλύουμε την ποιότητα στον αγροτουρισμό, όπου δίνουμε πρώτα τον ορισμό της και μετά παρουσιάζουμε το σύστημα διαχείρισής της για το σήμα ποιότητας στον αγροτουρισμό και τη διαδικασία πιστοποίησης. Στο πέμπτο κεφάλαιο έχουμε τη μελέτη περίπτωσης, στην οποία παρουσιάζουμε μια αγροτουριστική μονάδα και τις δραστηριότητές της, όπου ύστερα από μία δομημένη συνέντευξη σε ανοιχτού τύπου ερωτήσεις, εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τους λόγους που μπορεί να ωθήσουν κάποιον επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τουρισμό, να δημιουργήσει μία αγροτουριστική μονάδα και τα οφέλη που μπορεί να υπάρχουν από αυτή την κίνηση. Τέλος, στο παράρτημα, βρίσκεται το ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση των επιχειρήσεων τουρισμού υπαίθρου από την Ένωση αγροτουρισμού Κρήτης.  
abstracttranslated In this thesis we present the history of tourism and its various forms, such as cultural tourism, educational tourism, ecotourism, sports tourism and so on. Then, we focus on agrotourism, and we explain the meaning and the aims of agrotourism, the various forms of agrotourism, the advantages and disadvantages of agrotourism as well as operators’ agrotourism in Greece. The differences between mass tourism and agrotourism are also highlighted. In the third chapter we make an analyzing presentation of the agrotourism business, where we have the meaning, the characteristics of agrotourism enterprises, the creation process and the conditions for creating such an enterprise, with particular reference to the special tourist mark. Then we analyze the quality in agrotourism, where we first define the term quality, we present the quality management system for the quality mark in agrotourism and the certification process. In the fifth chapter we have a case study, a presentation of an agrotourism unit and its activities where, after a structured interview with open-ended questions, we draw useful conclusions about the reasons that can push a businessman who is active in tourism to create an agrotourism unit and the benefits that may come from such a decision. Finally, in the annexes, there is a questionnaire for the evaluation of agrotourism enterprises by the Agrotourism Association of Crete and the relevant laws on the agricultural tourism function “badge”.
advisor
author Θεοδώρου, Μαρία-Ελένη
author_facet Θεοδώρου, Μαρία-Ελένη
author_sort Θεοδώρου, Μαρία-Ελένη
collection Okeanis Institutional Repository
facultydepartment Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
format Πτυχιακή εργασία
id okeanis-123456789-4340
institution University of West Attica Campus II
keyword Αγροτουρισμός
Αγροτουριστική επιχείρηση
Τουρισμός
Εναλλακτικός τουρισμός
Φορείς αγροτουρισμού
Συστήματα διαχείρισης ποιότητας
Διαχείριση ποιότητας
language Greek
physical 103
publishDate 2018
publisher Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.
record_format dspace
spelling okeanis-123456789-43402018-12-14T10:45:11Z Δημιουργία αγροτουριστικής μονάδας Θεοδώρου, Μαρία-Ελένη Μοίρα, Πολυξένη Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας TPSH::Τουρισμός::Αγροτικός Τουρισμός Αγροτουρισμός Αγροτουριστική επιχείρηση Τουρισμός Εναλλακτικός τουρισμός Φορείς αγροτουρισμού Συστήματα διαχείρισης ποιότητας Διαχείριση ποιότητας Στην παρούσα εργασία γίνεται μία εκτενής αναφορά της ιστορίας του τουρισμού και των διαφόρων μορφών του, όπως πολιτιστικός τουρισμός, εκπαιδευτικός, οικοτουρισμός, αθλητικός και λοιπά.. Στη συνέχεια, εστιάζουμε στον αγροτουρισμό, όπου αναλύεται η έννοια του αγροτουρισμού, οι στόχοι του, οι διάφορες μορφές του, τα οφέλη και τα μειονεκτήματά του, καθώς και οι φορείς αγροτουρισμού στην Ελλάδα. Επίσης, επισημαίνονται οι διαφορές μαζικού τουρισμού και αγροτουρισμού. Στο τρίτο κεφάλαιο, γίνεται μία αναλυτική παρουσίαση της αγροτουριστικής επιχείρησης, όπου αναφέρονται η έννοια, τα χαρακτηριστικά της, η διαδικασία αλλά και οι προϋποθέσεις δημιουργίας μιας τέτοιας επιχείρησης, με ειδικότερη έμφαση στο ειδικό σήμα τουρισμού. Ύστερα, αναλύουμε την ποιότητα στον αγροτουρισμό, όπου δίνουμε πρώτα τον ορισμό της και μετά παρουσιάζουμε το σύστημα διαχείρισής της για το σήμα ποιότητας στον αγροτουρισμό και τη διαδικασία πιστοποίησης. Στο πέμπτο κεφάλαιο έχουμε τη μελέτη περίπτωσης, στην οποία παρουσιάζουμε μια αγροτουριστική μονάδα και τις δραστηριότητές της, όπου ύστερα από μία δομημένη συνέντευξη σε ανοιχτού τύπου ερωτήσεις, εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τους λόγους που μπορεί να ωθήσουν κάποιον επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τουρισμό, να δημιουργήσει μία αγροτουριστική μονάδα και τα οφέλη που μπορεί να υπάρχουν από αυτή την κίνηση. Τέλος, στο παράρτημα, βρίσκεται το ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση των επιχειρήσεων τουρισμού υπαίθρου από την Ένωση αγροτουρισμού Κρήτης.   In this thesis we present the history of tourism and its various forms, such as cultural tourism, educational tourism, ecotourism, sports tourism and so on. Then, we focus on agrotourism, and we explain the meaning and the aims of agrotourism, the various forms of agrotourism, the advantages and disadvantages of agrotourism as well as operators’ agrotourism in Greece. The differences between mass tourism and agrotourism are also highlighted. In the third chapter we make an analyzing presentation of the agrotourism business, where we have the meaning, the characteristics of agrotourism enterprises, the creation process and the conditions for creating such an enterprise, with particular reference to the special tourist mark. Then we analyze the quality in agrotourism, where we first define the term quality, we present the quality management system for the quality mark in agrotourism and the certification process. In the fifth chapter we have a case study, a presentation of an agrotourism unit and its activities where, after a structured interview with open-ended questions, we draw useful conclusions about the reasons that can push a businessman who is active in tourism to create an agrotourism unit and the benefits that may come from such a decision. Finally, in the annexes, there is a questionnaire for the evaluation of agrotourism enterprises by the Agrotourism Association of Crete and the relevant laws on the agricultural tourism function “badge”. 2018-05-17 Πτυχιακή εργασία http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/4340 el http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. 103 http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/bitstream/123456789/4340/4/Tour486.pdf.jpg
spellingShingle TPSH::Τουρισμός::Αγροτικός Τουρισμός
Θεοδώρου, Μαρία-Ελένη
Δημιουργία αγροτουριστικής μονάδας
title Δημιουργία αγροτουριστικής μονάδας
title_full Δημιουργία αγροτουριστικής μονάδας
title_fullStr Δημιουργία αγροτουριστικής μονάδας
title_full_unstemmed Δημιουργία αγροτουριστικής μονάδας
title_short Δημιουργία αγροτουριστικής μονάδας
title_sort δημιουργία αγροτουριστικής μονάδας
topic TPSH::Τουρισμός::Αγροτικός Τουρισμός
url http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/4340