Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας σε επιχειρήσεις τροφίμων. Διαδικασία εκπόνησης μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου. Εφαρμογή σε μια επιχείρηση αρτοποιείου

Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
Κύριος συγγραφέας: Ηλιόπουλος, Δημήτριος
Μορφή: Πτυχιακή εργασία
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. 2017
Θέματα:
Διαθέσιμο Online:http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/3499
_version_ 1780524507039006720
abstract Σκοπός της συγκεκριμένης πτυχιακής μελέτης είναι να αναλύσει τους κινδύνους που δημιουργούνται από την εργασία και την επίδραση αυτών στην υγεία και ασφάλεια, η παροχή ορθών πληροφοριών για την αντιμετώπιση τους και για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας που αντικατοπτρίζει θέματα υγείας και ασφάλειας της εργασίας, καθώς και να ερευνήσει τα αίτια που επηρεάζουν τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας των υπαλλήλων. Παρουσιάζεται το νομοθετικό πλαίσιο της υγιεινής και ασφάλειας εργασίας, ο ρόλος του τεχνικού ασφαλείας και του γιατρού εργασίας, τις υποχρεώσεις του εργοδότη και εργαζόμενου που ισχύει στις περιπτώσεις αυτές καθώς και το σύστημα HACCP και ολοκληρώνεται με τον προσδιορισμό της εκτίμησης του επαγγελματικού κινδύνου. Στη μελέτη της περίπτωσης παρουσιάζονται τα ειδικότερα θέματα υγείας και ασφάλειας της εργασίας σε μία επιχείρηση αρτοποιείου. Αναλυτικότερα παρουσιάζονται θέματα ασφαλείας και υγιεινής στους χώρους αυτούς και πιο συγκεκριμένα από πυρκαγιά, φωτισμό και εξαερισμό. Τέλος η εργασία κλείνει με την παρουσίαση μέτρων που θα πρέπει να λαμβάνονται για την πρόληψη προκειμένου να ελαχιστοποιούνται τα ατυχήματα στους χώρους αυτούς.
abstracttranslated The aim of this study is to analyze the risks of work and their impact on health and safety, to provide appropriate information to deal with them and to apply the existing legislation on health and safety at work, as to investigate the factors that affect the health and safety conditions of the workplace of the workers. The legislative framework for health and for safety at work is presented, the role of the security technician and the working doctor, the employer's and employee's obligations in such cases as the HACCP system and completing with the determination of the occupational risk assessment. The study presents the specific health and safety issues of work in a bakery business. In more details, safety and hygiene issues are presented in the workplace and more specifically by fire, lighting and ventilation. Finally, the study is completed by presenting measures to be taken to prevent them in order to minimize accidents in the workplace.
advisor

author Ηλιόπουλος, Δημήτριος
author_facet Ηλιόπουλος, Δημήτριος
author_sort Ηλιόπουλος, Δημήτριος
collection Okeanis Institutional Repository
facultydepartment Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
format Πτυχιακή εργασία
id okeanis-123456789-3499
institution University of West Attica Campus II
keyword Υγιεινή στην εργασία
Ασφάλεια εργαζομένων
Ασφάλεια εργασίας
Κλάδος τροφίμων
Επαγγελματικός κίνδυνος
Κλάδος αρτοποιίας
language Greek
physical 81
publishDate 2017
publisher Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.
record_format dspace
spelling okeanis-123456789-34992018-12-14T13:40:54Z Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας σε επιχειρήσεις τροφίμων. Διαδικασία εκπόνησης μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου. Εφαρμογή σε μια επιχείρηση αρτοποιείου Health and work safety in food enterprises. Assessment study process of work risk. Implementation in a bakery enterprise Ηλιόπουλος, Δημήτριος Νίκας, Κωνσταντίνος - Στέφανος Σιγάλας, Ιωάννης Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. TPSH::Κοινωνικές Επιστήμες::Εργασία::Ασφάλεια Εργαζομένων Υγιεινή στην εργασία Ασφάλεια εργαζομένων Ασφάλεια εργασίας Κλάδος τροφίμων Επαγγελματικός κίνδυνος Κλάδος αρτοποιίας Σκοπός της συγκεκριμένης πτυχιακής μελέτης είναι να αναλύσει τους κινδύνους που δημιουργούνται από την εργασία και την επίδραση αυτών στην υγεία και ασφάλεια, η παροχή ορθών πληροφοριών για την αντιμετώπιση τους και για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας που αντικατοπτρίζει θέματα υγείας και ασφάλειας της εργασίας, καθώς και να ερευνήσει τα αίτια που επηρεάζουν τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας των υπαλλήλων. Παρουσιάζεται το νομοθετικό πλαίσιο της υγιεινής και ασφάλειας εργασίας, ο ρόλος του τεχνικού ασφαλείας και του γιατρού εργασίας, τις υποχρεώσεις του εργοδότη και εργαζόμενου που ισχύει στις περιπτώσεις αυτές καθώς και το σύστημα HACCP και ολοκληρώνεται με τον προσδιορισμό της εκτίμησης του επαγγελματικού κινδύνου. Στη μελέτη της περίπτωσης παρουσιάζονται τα ειδικότερα θέματα υγείας και ασφάλειας της εργασίας σε μία επιχείρηση αρτοποιείου. Αναλυτικότερα παρουσιάζονται θέματα ασφαλείας και υγιεινής στους χώρους αυτούς και πιο συγκεκριμένα από πυρκαγιά, φωτισμό και εξαερισμό. Τέλος η εργασία κλείνει με την παρουσίαση μέτρων που θα πρέπει να λαμβάνονται για την πρόληψη προκειμένου να ελαχιστοποιούνται τα ατυχήματα στους χώρους αυτούς. The aim of this study is to analyze the risks of work and their impact on health and safety, to provide appropriate information to deal with them and to apply the existing legislation on health and safety at work, as to investigate the factors that affect the health and safety conditions of the workplace of the workers. The legislative framework for health and for safety at work is presented, the role of the security technician and the working doctor, the employer's and employee's obligations in such cases as the HACCP system and completing with the determination of the occupational risk assessment. The study presents the specific health and safety issues of work in a bakery business. In more details, safety and hygiene issues are presented in the workplace and more specifically by fire, lighting and ventilation. Finally, the study is completed by presenting measures to be taken to prevent them in order to minimize accidents in the workplace. 2017-06 Πτυχιακή εργασία http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/3499 el http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. 81 http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/bitstream/123456789/3499/7/%ce%a0%ce%a4%ce%a5%ce%a7%ce%99%ce%91%ce%9a%ce%97%20%ce%95%ce%a1%ce%93%ce%91%ce%a3%ce%99%ce%91%20%ce%94%ce%97%ce%9c%ce%97%ce%a4%ce%a1%ce%97%ce%a3.pdf.jpg
spellingShingle TPSH::Κοινωνικές Επιστήμες::Εργασία::Ασφάλεια Εργαζομένων
Ηλιόπουλος, Δημήτριος
Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας σε επιχειρήσεις τροφίμων. Διαδικασία εκπόνησης μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου. Εφαρμογή σε μια επιχείρηση αρτοποιείου
title Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας σε επιχειρήσεις τροφίμων. Διαδικασία εκπόνησης μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου. Εφαρμογή σε μια επιχείρηση αρτοποιείου
title_full Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας σε επιχειρήσεις τροφίμων. Διαδικασία εκπόνησης μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου. Εφαρμογή σε μια επιχείρηση αρτοποιείου
title_fullStr Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας σε επιχειρήσεις τροφίμων. Διαδικασία εκπόνησης μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου. Εφαρμογή σε μια επιχείρηση αρτοποιείου
title_full_unstemmed Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας σε επιχειρήσεις τροφίμων. Διαδικασία εκπόνησης μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου. Εφαρμογή σε μια επιχείρηση αρτοποιείου
title_short Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας σε επιχειρήσεις τροφίμων. Διαδικασία εκπόνησης μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου. Εφαρμογή σε μια επιχείρηση αρτοποιείου
title_sort υγιεινή και ασφάλεια εργασίας σε επιχειρήσεις τροφίμων. διαδικασία εκπόνησης μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου. εφαρμογή σε μια επιχείρηση αρτοποιείου
title_translated Health and work safety in food enterprises. Assessment study process of work risk. Implementation in a bakery enterprise
topic TPSH::Κοινωνικές Επιστήμες::Εργασία::Ασφάλεια Εργαζομένων
url http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/3499