Ιχνηλασία σε προϊόντα σοκολατοβιομηχανίας

Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
Κύριοι συγγραφείς: Τσιλίκουνας, Αναστάσιος, Μερτινός, Εμμανουήλ-Ιωάννης
Μορφή: Μεταπτυχιακή εργασία
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. 2017
Θέματα:
Διαθέσιμο Online:http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/3398
_version_ 1780278255785345024
abstract Τα συστήματα ιχνηλασιμότητας αποσκοπούν στη συνεχή και σε πραγματικό χρόνο παρακολούθηση της πορείας των αγαθών και προϊόντων εντός της ακολουθούμενης εφοδιαστικής αλυσίδας, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η δυνατότητα για ανίχνευση αστοχιών και η ακόλουθη ανάκληση ή απόσυρση των σχετιζόμενων προϊόντων. Σκοπός της παρούσας εργασίας, ήταν η ανάλυση της έννοιας της ιχνηλασιμότητας στο πεδίο των προϊόντων σοκολατοβιομηχανίας. Από την ανάλυση που έλαβε χώρα, καταδείχτηκε ότι το πρότυπο GS1, αποτελεί σήμερα το κυρίαρχο πρότυπο ιχνηλασιμότητας διεθνώς. Η δημιουργία του οφείλεται στην ανάγκη κάλυψης των απαιτήσεων για την υλοποίηση συστημάτων ιχνηλασιμότητας με ενιαίο τρόπο και συστηματοποιημένα, λαμβάνοντας υπόψη και τον υψηλό βαθμό κατακερματισμού που διακρίνει τις εφοδιαστικές αλυσίδες και δη αυτές που σχετίζονται με προϊόντα σοκολατοβιομηχανίας. Όσον αφορά στον ελληνικό χώρο, η αυξημένη τεχνογνωσία των ελληνικών βιομηχανιών σοκολατοβιομηχανίας σε συνδυασμό με την ανάγκη για συμβάδιση με το συνεχώς αναπτυσσόμενο παγκόσμιο περιβάλλον στο πεδίο της ιχνηλασιμότητας προϊόντων σοκολατοβιομηχανίας, αυξάνει τις προοπτικές για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προτύπου συστήματος ιχνηλασιμότητας προϊόντων σοκολατοβιομηχανίας στον ελληνικό χώρο, το οποίο θα μειώσει την ύπαρξη μη βελτιστοποιημένων διαδικασιών στα διάφορα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας και ταυτόχρονα θα μειώσει το ύψος των δαπανών σε ένα περιβάλλον έντονης οικονομικής δυσχέρειας
abstracttranslated The aim of traceability systems is the continuous and real-time tracking of goods and products within the supply chain, thereby facilitating the ability to detect failures and subsequent recall or withdrawal of related products. The purpose of this study was the analysis of the concept of traceability in the field of chocolate industry products. The analysis took place, demonstrated that the GS1 standard, is currently the dominant traceability standard internationally. The scope of its creation is the need to approach traceability systems in a total and systematized way, taking into account the high degree of fragmentation that characterizes the supply chains and, in particular, those associated with chocolate industry products and services. Regarding the Greek space, increased knowledge of Greek chocolate industry industries combined with the need to keep up with the constantly evolving global environment in the area of traceability chocolate industry products, increases the prospects for the creation of an integrated standard chocolate industry traceability system in the Greek area, which will reduce the presence of non-optimized processes at different stages of the supply chain while reducing the amount of spending in an environment of strong economic distress
advisor
author Τσιλίκουνας, Αναστάσιος
Μερτινός, Εμμανουήλ-Ιωάννης
author_facet Τσιλίκουνας, Αναστάσιος
Μερτινός, Εμμανουήλ-Ιωάννης
author_sort Τσιλίκουνας, Αναστάσιος
collection Okeanis Institutional Repository
format Μεταπτυχιακή εργασία
id okeanis-123456789-3398
institution University of West Attica Campus II
keyword Ιχνηλασιμότητα
Σοκολατοβιομηχανίες
Logistics
Εφοδιαστική αλυσίδα
ISO 22000: 22005
Πρότυπο GS1
Προϊόντα σοκολατοβιομηχανίας
language Greek
physical 80
publishDate 2017
publisher Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.
record_format dspace
spelling okeanis-123456789-33982018-12-14T10:04:25Z Ιχνηλασία σε προϊόντα σοκολατοβιομηχανίας Τσιλίκουνας, Αναστάσιος Μερτινός, Εμμανουήλ-Ιωάννης Τσότσολας, Νικόλαος TPSH::Διοίκηση και Οργάνωση::Εφοδιαστική (Logistics) Ιχνηλασιμότητα Σοκολατοβιομηχανίες Logistics Εφοδιαστική αλυσίδα ISO 22000: 22005 Πρότυπο GS1 Προϊόντα σοκολατοβιομηχανίας Τα συστήματα ιχνηλασιμότητας αποσκοπούν στη συνεχή και σε πραγματικό χρόνο παρακολούθηση της πορείας των αγαθών και προϊόντων εντός της ακολουθούμενης εφοδιαστικής αλυσίδας, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η δυνατότητα για ανίχνευση αστοχιών και η ακόλουθη ανάκληση ή απόσυρση των σχετιζόμενων προϊόντων. Σκοπός της παρούσας εργασίας, ήταν η ανάλυση της έννοιας της ιχνηλασιμότητας στο πεδίο των προϊόντων σοκολατοβιομηχανίας. Από την ανάλυση που έλαβε χώρα, καταδείχτηκε ότι το πρότυπο GS1, αποτελεί σήμερα το κυρίαρχο πρότυπο ιχνηλασιμότητας διεθνώς. Η δημιουργία του οφείλεται στην ανάγκη κάλυψης των απαιτήσεων για την υλοποίηση συστημάτων ιχνηλασιμότητας με ενιαίο τρόπο και συστηματοποιημένα, λαμβάνοντας υπόψη και τον υψηλό βαθμό κατακερματισμού που διακρίνει τις εφοδιαστικές αλυσίδες και δη αυτές που σχετίζονται με προϊόντα σοκολατοβιομηχανίας. Όσον αφορά στον ελληνικό χώρο, η αυξημένη τεχνογνωσία των ελληνικών βιομηχανιών σοκολατοβιομηχανίας σε συνδυασμό με την ανάγκη για συμβάδιση με το συνεχώς αναπτυσσόμενο παγκόσμιο περιβάλλον στο πεδίο της ιχνηλασιμότητας προϊόντων σοκολατοβιομηχανίας, αυξάνει τις προοπτικές για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προτύπου συστήματος ιχνηλασιμότητας προϊόντων σοκολατοβιομηχανίας στον ελληνικό χώρο, το οποίο θα μειώσει την ύπαρξη μη βελτιστοποιημένων διαδικασιών στα διάφορα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας και ταυτόχρονα θα μειώσει το ύψος των δαπανών σε ένα περιβάλλον έντονης οικονομικής δυσχέρειας The aim of traceability systems is the continuous and real-time tracking of goods and products within the supply chain, thereby facilitating the ability to detect failures and subsequent recall or withdrawal of related products. The purpose of this study was the analysis of the concept of traceability in the field of chocolate industry products. The analysis took place, demonstrated that the GS1 standard, is currently the dominant traceability standard internationally. The scope of its creation is the need to approach traceability systems in a total and systematized way, taking into account the high degree of fragmentation that characterizes the supply chains and, in particular, those associated with chocolate industry products and services. Regarding the Greek space, increased knowledge of Greek chocolate industry industries combined with the need to keep up with the constantly evolving global environment in the area of traceability chocolate industry products, increases the prospects for the creation of an integrated standard chocolate industry traceability system in the Greek area, which will reduce the presence of non-optimized processes at different stages of the supply chain while reducing the amount of spending in an environment of strong economic distress 2017-03 Μεταπτυχιακή εργασία http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/3398 el http://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/gr/ Αναφορά Δημιουργού-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. 80 http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/bitstream/123456789/3398/7/IXNHLASIA_.pdf.jpg
spellingShingle TPSH::Διοίκηση και Οργάνωση::Εφοδιαστική (Logistics)
Τσιλίκουνας, Αναστάσιος
Μερτινός, Εμμανουήλ-Ιωάννης
Ιχνηλασία σε προϊόντα σοκολατοβιομηχανίας
title Ιχνηλασία σε προϊόντα σοκολατοβιομηχανίας
title_full Ιχνηλασία σε προϊόντα σοκολατοβιομηχανίας
title_fullStr Ιχνηλασία σε προϊόντα σοκολατοβιομηχανίας
title_full_unstemmed Ιχνηλασία σε προϊόντα σοκολατοβιομηχανίας
title_short Ιχνηλασία σε προϊόντα σοκολατοβιομηχανίας
title_sort ιχνηλασία σε προϊόντα σοκολατοβιομηχανίας
topic TPSH::Διοίκηση και Οργάνωση::Εφοδιαστική (Logistics)
url http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/3398