Τεχνοοικονομική ανάλυση, παρούσα κατάσταση και προοπτικές της Ελληνικής Ποτοποιϊας (τσίπουρο-ηδύποτα)

Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
Κύριος συγγραφέας: Παούρη, Μαρία
Μορφή: Πτυχιακή εργασία
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. 2016
Θέματα:
Διαθέσιμο Online:http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/2963
_version_ 1780524469248327680
abstract Στην παρούσα πτυχιακή εργασία γίνεται αναφορά στην κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής ποτοποιίας και ειδικότερα των αποσταγμάτων. Στην Ελλάδα έχουμε παράδοση στην απόσταξη και την κατανάλωση αποσταγμάτων. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την οργανωμένη δραστηριότητα των αποσταγματοποιών αποτελούν ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τη χώρα μας για τις εκτός των συνόρων αγορές. Το τσίπουρο ή τσικουδιά, ως ένα από τα κυριότερα προϊόντα απόσταξης, ανάμεσα σε άλλα προϊόντα που παράγει η χώρα μας αποτελεί έναν ακόμη πρεσβευτή της Ελλάδας για πολλές χώρες του κόσμου. Έτσι θα γίνει αναφορά γενικά στα αποστάγματα αλλά θα αναλυθούν εκτενέστερα η παραγωγή όσον αφορά το τσίπουρο ή τσικουδιά και τα παραδοσιακά ηδύποτα ή λικερ διαφόρων περιοχών της Ελλάδας. Επίσης στην εργασία θα αναλυθεί η διαδικασία παραγωγής και η νομοθεσία που πλαισιώνει τις αποσταγματοποιίες αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.
abstracttranslated In the present thesis the status and prospects of the Greek distillery industry are thoroughly examined. In Greece, there is a tradition of distilling and spirits consumption . This coupled with the organized activity of distillers is an indicator of a promising future for our country to the outside border markets. The tsipouro or tsikoudia as a main distillate, among other products produced by our country, is another distinct product exported from Greece. Therefore, the general principles of the distillation methods are mentioned, while the production cycle of tsipouro or tsikoudia and other traditional alcoholic drinks are being extensively analysed. Moreover, the legal framework, as well as the involved institutions, regarding the production process, are mentioned.
advisor
author Παούρη, Μαρία
author_facet Παούρη, Μαρία
author_sort Παούρη, Μαρία
collection Okeanis Institutional Repository
facultydepartment Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
format Πτυχιακή εργασία
id okeanis-123456789-2963
institution University of West Attica Campus II
keyword Ποτοποιίες
Ελλάδα
Απόσταξη
Ηδύποτα
Τσίπουρο
language Greek
physical 64 σελ.
publishDate 2016
publisher Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.
record_format dspace
spelling okeanis-123456789-29632018-12-14T13:40:46Z Τεχνοοικονομική ανάλυση, παρούσα κατάσταση και προοπτικές της Ελληνικής Ποτοποιϊας (τσίπουρο-ηδύποτα) Παούρη, Μαρία Κονδύλη, Αιμιλία Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. TPSH::Διοίκηση και Οργάνωση::Οικονομοτεχνικές Μελέτες Ποτοποιίες Ελλάδα Απόσταξη Ηδύποτα Τσίπουρο Στην παρούσα πτυχιακή εργασία γίνεται αναφορά στην κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής ποτοποιίας και ειδικότερα των αποσταγμάτων. Στην Ελλάδα έχουμε παράδοση στην απόσταξη και την κατανάλωση αποσταγμάτων. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την οργανωμένη δραστηριότητα των αποσταγματοποιών αποτελούν ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τη χώρα μας για τις εκτός των συνόρων αγορές. Το τσίπουρο ή τσικουδιά, ως ένα από τα κυριότερα προϊόντα απόσταξης, ανάμεσα σε άλλα προϊόντα που παράγει η χώρα μας αποτελεί έναν ακόμη πρεσβευτή της Ελλάδας για πολλές χώρες του κόσμου. Έτσι θα γίνει αναφορά γενικά στα αποστάγματα αλλά θα αναλυθούν εκτενέστερα η παραγωγή όσον αφορά το τσίπουρο ή τσικουδιά και τα παραδοσιακά ηδύποτα ή λικερ διαφόρων περιοχών της Ελλάδας. Επίσης στην εργασία θα αναλυθεί η διαδικασία παραγωγής και η νομοθεσία που πλαισιώνει τις αποσταγματοποιίες αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. In the present thesis the status and prospects of the Greek distillery industry are thoroughly examined. In Greece, there is a tradition of distilling and spirits consumption . This coupled with the organized activity of distillers is an indicator of a promising future for our country to the outside border markets. The tsipouro or tsikoudia as a main distillate, among other products produced by our country, is another distinct product exported from Greece. Therefore, the general principles of the distillation methods are mentioned, while the production cycle of tsipouro or tsikoudia and other traditional alcoholic drinks are being extensively analysed. Moreover, the legal framework, as well as the involved institutions, regarding the production process, are mentioned. 2016-07 Πτυχιακή εργασία http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/2963 el http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. 64 σελ. http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/bitstream/123456789/2963/7/%ce%a0%ce%a4%ce%a5%ce%a7%ce%99%ce%91%ce%9a%ce%97%20%ce%a0%ce%91%ce%9f%ce%a5%ce%a1%ce%97%20%ce%9c%ce%91%ce%a1%ce%99%ce%91%ce%a3%2038710.pdf.jpg
spellingShingle TPSH::Διοίκηση και Οργάνωση::Οικονομοτεχνικές Μελέτες
Παούρη, Μαρία
Τεχνοοικονομική ανάλυση, παρούσα κατάσταση και προοπτικές της Ελληνικής Ποτοποιϊας (τσίπουρο-ηδύποτα)
title Τεχνοοικονομική ανάλυση, παρούσα κατάσταση και προοπτικές της Ελληνικής Ποτοποιϊας (τσίπουρο-ηδύποτα)
title_full Τεχνοοικονομική ανάλυση, παρούσα κατάσταση και προοπτικές της Ελληνικής Ποτοποιϊας (τσίπουρο-ηδύποτα)
title_fullStr Τεχνοοικονομική ανάλυση, παρούσα κατάσταση και προοπτικές της Ελληνικής Ποτοποιϊας (τσίπουρο-ηδύποτα)
title_full_unstemmed Τεχνοοικονομική ανάλυση, παρούσα κατάσταση και προοπτικές της Ελληνικής Ποτοποιϊας (τσίπουρο-ηδύποτα)
title_short Τεχνοοικονομική ανάλυση, παρούσα κατάσταση και προοπτικές της Ελληνικής Ποτοποιϊας (τσίπουρο-ηδύποτα)
title_sort τεχνοοικονομική ανάλυση, παρούσα κατάσταση και προοπτικές της ελληνικής ποτοποιϊας (τσίπουρο-ηδύποτα)
topic TPSH::Διοίκηση και Οργάνωση::Οικονομοτεχνικές Μελέτες
url http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/2963