Καινοτομίες στον πρωτογενή τομέα και προγράμματα νέας επιχειρηματικότητας

Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
Κύριοι συγγραφείς: Ψυχογιού, Όλγα, Τσάκα, Αλεξάνδρα
Μορφή: Πτυχιακή εργασία
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: ΤΕΙ Πειραιά 2014
Θέματα:
Διαθέσιμο Online:http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/2412
_version_ 1780524138537943040
abstract Ο όρος «καινοτομία» αποδίδεται γενικά σε μια νέα, πρωτοποριακή αντίληψη για την πραγματικότητα, αποτελεί, όμως, μια «κενή» έννοια έτοιμη να προσλάβει το περιεχόμενο που η συνάρθρωσή της με άλλα στοιχεία της προσδίδει σε έναν κυρίαρχο λόγο, στοιχεία που συχνά σχετίζονται με τον χώρο των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας. Ο αγροτικός τομέας ανέκαθεν αποτελούσε ένα δομικό χαρακτηριστικό της ελληνικής κοινωνίας καθώς και ένα συστατικό παράγοντα της ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξης, τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Επιπλέον, η ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) το 1981 επηρέασε καταλυτικά την μετέπειτα εξέλιξη της ελληνικής γεωργίας. Σήμερα πλέον, η γεωργία διέπεται πλήρως από τους κανόνες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.), οι οποίοι μορφοποιούν και ελέγχουν όλο το πλαίσιο λειτουργίας και δραστηριότητας του αγροτικού τομέα . Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η παρουσίαση καινοτομιών, αναλυτικότερα, στον πρωτογενή τομέα παράγωγης που έχουν σκοπό να ενισχύσουν την ελληνική οικονομία καθώς θα γίνει και αναφορά στα μέσα που μπορούν να ενισχύσουν τον πρωτογενή τομέα όπως διάφορα προγράμματα επιχειρηματικότητας. Αρχικά στο πρώτο κεφάλαιο αναλύεται η έννοια της καινοτομίας και τα είδη της. Έπειτα στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στον πρωτογενή τομέα παράγωγης, πια η σημασία του στην οικονομία, η σημερινή κατάσταση της ελληνικής αγροτικής παράγωγης καθώς και τα προβλήματα του εν λογά τομέα. Στο τρίτο κεφάλαιο της εργασίας γίνεται παρουσίαση των καινοτόμων προϊόντων της Ελλάδας και τέλος στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα προγράμματα νέας επιχειρηματικότητας.
advisor
author Ψυχογιού, Όλγα
Τσάκα, Αλεξάνδρα
author_facet Ψυχογιού, Όλγα
Τσάκα, Αλεξάνδρα
author_sort Ψυχογιού, Όλγα
collection Okeanis Institutional Repository
facultydepartment Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
format Πτυχιακή εργασία
id okeanis-123456789-2412
institution University of West Attica Campus II
keyword Επιχειρησιακή καινοτομία
Καινοτομία
Επιχειρηματικότητα
Αγροτικές επιχειρήσεις
Αγροτουρισμός
language Greek
physical 79 σελ.
publishDate 2014
publisher ΤΕΙ Πειραιά
record_format dspace
spelling okeanis-123456789-24122018-12-14T10:50:58Z Καινοτομίες στον πρωτογενή τομέα και προγράμματα νέας επιχειρηματικότητας Ψυχογιού, Όλγα Τσάκα, Αλεξάνδρα Πατσίκας, Στυλιανός Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής TPSH::Διοίκηση και Οργάνωση::Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων Επιχειρησιακή καινοτομία Καινοτομία Επιχειρηματικότητα Αγροτικές επιχειρήσεις Αγροτουρισμός Ο όρος «καινοτομία» αποδίδεται γενικά σε μια νέα, πρωτοποριακή αντίληψη για την πραγματικότητα, αποτελεί, όμως, μια «κενή» έννοια έτοιμη να προσλάβει το περιεχόμενο που η συνάρθρωσή της με άλλα στοιχεία της προσδίδει σε έναν κυρίαρχο λόγο, στοιχεία που συχνά σχετίζονται με τον χώρο των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας. Ο αγροτικός τομέας ανέκαθεν αποτελούσε ένα δομικό χαρακτηριστικό της ελληνικής κοινωνίας καθώς και ένα συστατικό παράγοντα της ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξης, τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Επιπλέον, η ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) το 1981 επηρέασε καταλυτικά την μετέπειτα εξέλιξη της ελληνικής γεωργίας. Σήμερα πλέον, η γεωργία διέπεται πλήρως από τους κανόνες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.), οι οποίοι μορφοποιούν και ελέγχουν όλο το πλαίσιο λειτουργίας και δραστηριότητας του αγροτικού τομέα . Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η παρουσίαση καινοτομιών, αναλυτικότερα, στον πρωτογενή τομέα παράγωγης που έχουν σκοπό να ενισχύσουν την ελληνική οικονομία καθώς θα γίνει και αναφορά στα μέσα που μπορούν να ενισχύσουν τον πρωτογενή τομέα όπως διάφορα προγράμματα επιχειρηματικότητας. Αρχικά στο πρώτο κεφάλαιο αναλύεται η έννοια της καινοτομίας και τα είδη της. Έπειτα στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στον πρωτογενή τομέα παράγωγης, πια η σημασία του στην οικονομία, η σημερινή κατάσταση της ελληνικής αγροτικής παράγωγης καθώς και τα προβλήματα του εν λογά τομέα. Στο τρίτο κεφάλαιο της εργασίας γίνεται παρουσίαση των καινοτόμων προϊόντων της Ελλάδας και τέλος στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα προγράμματα νέας επιχειρηματικότητας. 2014 Πτυχιακή εργασία http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/2412 el http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα ΤΕΙ Πειραιά 79 σελ. http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/bitstream/123456789/2412/9/log_201400096.pdf.jpg
spellingShingle TPSH::Διοίκηση και Οργάνωση::Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων
Ψυχογιού, Όλγα
Τσάκα, Αλεξάνδρα
Καινοτομίες στον πρωτογενή τομέα και προγράμματα νέας επιχειρηματικότητας
title Καινοτομίες στον πρωτογενή τομέα και προγράμματα νέας επιχειρηματικότητας
title_full Καινοτομίες στον πρωτογενή τομέα και προγράμματα νέας επιχειρηματικότητας
title_fullStr Καινοτομίες στον πρωτογενή τομέα και προγράμματα νέας επιχειρηματικότητας
title_full_unstemmed Καινοτομίες στον πρωτογενή τομέα και προγράμματα νέας επιχειρηματικότητας
title_short Καινοτομίες στον πρωτογενή τομέα και προγράμματα νέας επιχειρηματικότητας
title_sort καινοτομίες στον πρωτογενή τομέα και προγράμματα νέας επιχειρηματικότητας
topic TPSH::Διοίκηση και Οργάνωση::Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων
url http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/2412