Μπισκότα Παπαδοπούλου Α.Ε. εταιρική παρουσίαση
Κύριοι συγγραφείς: | , |
---|---|
Μορφή: | Πτυχιακή εργασία |
Γλώσσα: | Greek |
Έκδοση: |
ΤΕΙ Πειραιά
2014
|
Θέματα: | |
Διαθέσιμο Online: | http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/2096 |
_version_ | 1780524117235073024 |
---|---|
abstract | Ο σκοπός της παρούσης πτυχιακής εργασίας είναι η λεπτομερής παρουσίαση της «Ε.Ι Παπαδόπουλος Βιομηχανία Μπισκότων και Ειδών Διατροφής Α.Ε» και η ανάλυση όλων των στοιχείων που τη ξεχωρίζουν και την έχουν καθιερώσει μια από τις πιο πετυχημένες αμιγώς ελληνικές εταιρίες.
Η εργασία στηρίζεται σε θεωρητικό μοντέλο προσέγγισης με ποιοτικές πρωτογενείς και δευτερογενείς πηγές. Οι πρωτογενείς πηγές προέρχονται από το εσωτερικό περιβάλλον της εταιρείας οι οποίες αποκτήθηκαν κατόπιν συνεντεύξεως με υψηλό διοικητικό στέλεχος της εταιρείας και συγκεκριμένα με τη διευθύντρια του Ανθρωπίνου Δυναμικού και αφορούν πληροφορίες για τον ανθρώπινο παράγοντα της εταιρείας. Τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας που παρουσιάζονται στην εργασία είναι δημοσιευμένα στην διαδικτυακή σελίδα της Ε.Ι Παπαδόπουλος Α.Ε και αφορούν την οικονομική χρήση του 2012.
Οι δευτερογενείς πηγές που χρησιμοποιήθηκαν είναι αποτέλεσμα μελέτης εθνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επιστημονικά άρθρα, δημοσιεύματα και πληροφορίες από εφημερίδες και περιοδικά ερευνητικών εταιριών τα οποία περιέχουν οικονομικά στοιχεία και αναλύσεις των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής καθώς και οικονομικά στοιχεία της ίδιας της εταιρείας.
Τέλος, τα βασικότερα αποτελέσματα που αποκομίζει ο αναγνώστης της παρούσης πτυχιακής εργασίας είναι πως η Ε.Ι Παπαδόπουλος Α.Ε είναι μια πετυχημένη ελληνική επιχείρηση, με ηγετική θέση στους κλάδους που δραστηριοποιείται, με καινοτόμα προϊόντα, σημαντικές επενδύσεις καθώς επίσης και σημαντικά βήματα σε διεθνείς αγορές. Προκύπτει επομένως το γεγονός πως η Ε.Ι Παπαδόπουλος Α.Ε αποτελεί πυλώνα της ελληνικής οικονομίας αφού παραμένει ανεπηρέαστη από την οικονομική κρίση αλλά και στήριγμα του ελληνικού λαού δεδομένου ότι δεν έχει πραγματοποιήσει περικοπές στο ανθρώπινο δυναμικό και πραγματοποιεί συνεχώς δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που εστιάζουν στο κοινωνικό σύνολο. |
abstracttranslated | The aim of this study is the thorough presentation of E.J Papadopoulos S.A Biscuits and Food ware Industry and the analysis of the achievement that has establish it as one of the most successful Greek company.
The study is a theoretical approach relies on primary and secondary sources. The primary sources derive from the internal environment of the industry and have obtained after an interview with the Human Resource executive manager of the firm. This information is about the work environment of the company and the financial status which are published on E.J Papadopoulos S.A website. The financial status is from the 2012 financial year.
The secondary sources that have been used are the result of both local and international bibliographic review which contains scientific journals and articles about the analysis of Bakery Food Industry the past years. In addition to this, there is information about the Papadopoulos Company too.
With regard to the effect of the practices studied the result showed that Papadopoulos Company is a distinguish Greek Company and a leader of the market which launches innovative products and makes important investments. Furthermore, the company has a significant presence in the wider food sector. Therefore, E.J Papadopoulos S.A is a company ineffective by the economic crisis and is actively involved in the country’s development via acting responsibly and as well as being sensitive to the society. |
advisor | |
author | Δόικα, Δήμητρα Τζωρτζάκη, Κωνσταντίνα |
author_facet | Δόικα, Δήμητρα Τζωρτζάκη, Κωνσταντίνα |
author_sort | Δόικα, Δήμητρα |
collection | Okeanis Institutional Repository |
facultydepartment | Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων |
format | Πτυχιακή εργασία |
id | okeanis-123456789-2096 |
institution | University of West Attica Campus II |
keyword | Μπισκότα Παπαδοπούλου Α.Ε. Εταιρική παρουσίαση Επιχειρησιακός σχεδιασμός Επιχειρήσεις |
language | Greek |
physical | 102 σελ. |
publishDate | 2014 |
publisher | ΤΕΙ Πειραιά |
record_format | dspace |
spelling | okeanis-123456789-20962018-12-14T10:43:49Z Μπισκότα Παπαδοπούλου Α.Ε. εταιρική παρουσίαση Papadopoulos Buscuits company presentation S.A. Δόικα, Δήμητρα Τζωρτζάκη, Κωνσταντίνα Κάββουρα, Νίκη Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων TPSH::Διοίκηση και Οργάνωση::Μάρκετινγκ Μπισκότα Παπαδοπούλου Α.Ε. Εταιρική παρουσίαση Επιχειρησιακός σχεδιασμός Επιχειρήσεις Ο σκοπός της παρούσης πτυχιακής εργασίας είναι η λεπτομερής παρουσίαση της «Ε.Ι Παπαδόπουλος Βιομηχανία Μπισκότων και Ειδών Διατροφής Α.Ε» και η ανάλυση όλων των στοιχείων που τη ξεχωρίζουν και την έχουν καθιερώσει μια από τις πιο πετυχημένες αμιγώς ελληνικές εταιρίες. Η εργασία στηρίζεται σε θεωρητικό μοντέλο προσέγγισης με ποιοτικές πρωτογενείς και δευτερογενείς πηγές. Οι πρωτογενείς πηγές προέρχονται από το εσωτερικό περιβάλλον της εταιρείας οι οποίες αποκτήθηκαν κατόπιν συνεντεύξεως με υψηλό διοικητικό στέλεχος της εταιρείας και συγκεκριμένα με τη διευθύντρια του Ανθρωπίνου Δυναμικού και αφορούν πληροφορίες για τον ανθρώπινο παράγοντα της εταιρείας. Τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας που παρουσιάζονται στην εργασία είναι δημοσιευμένα στην διαδικτυακή σελίδα της Ε.Ι Παπαδόπουλος Α.Ε και αφορούν την οικονομική χρήση του 2012. Οι δευτερογενείς πηγές που χρησιμοποιήθηκαν είναι αποτέλεσμα μελέτης εθνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επιστημονικά άρθρα, δημοσιεύματα και πληροφορίες από εφημερίδες και περιοδικά ερευνητικών εταιριών τα οποία περιέχουν οικονομικά στοιχεία και αναλύσεις των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής καθώς και οικονομικά στοιχεία της ίδιας της εταιρείας. Τέλος, τα βασικότερα αποτελέσματα που αποκομίζει ο αναγνώστης της παρούσης πτυχιακής εργασίας είναι πως η Ε.Ι Παπαδόπουλος Α.Ε είναι μια πετυχημένη ελληνική επιχείρηση, με ηγετική θέση στους κλάδους που δραστηριοποιείται, με καινοτόμα προϊόντα, σημαντικές επενδύσεις καθώς επίσης και σημαντικά βήματα σε διεθνείς αγορές. Προκύπτει επομένως το γεγονός πως η Ε.Ι Παπαδόπουλος Α.Ε αποτελεί πυλώνα της ελληνικής οικονομίας αφού παραμένει ανεπηρέαστη από την οικονομική κρίση αλλά και στήριγμα του ελληνικού λαού δεδομένου ότι δεν έχει πραγματοποιήσει περικοπές στο ανθρώπινο δυναμικό και πραγματοποιεί συνεχώς δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που εστιάζουν στο κοινωνικό σύνολο. The aim of this study is the thorough presentation of E.J Papadopoulos S.A Biscuits and Food ware Industry and the analysis of the achievement that has establish it as one of the most successful Greek company. The study is a theoretical approach relies on primary and secondary sources. The primary sources derive from the internal environment of the industry and have obtained after an interview with the Human Resource executive manager of the firm. This information is about the work environment of the company and the financial status which are published on E.J Papadopoulos S.A website. The financial status is from the 2012 financial year. The secondary sources that have been used are the result of both local and international bibliographic review which contains scientific journals and articles about the analysis of Bakery Food Industry the past years. In addition to this, there is information about the Papadopoulos Company too. With regard to the effect of the practices studied the result showed that Papadopoulos Company is a distinguish Greek Company and a leader of the market which launches innovative products and makes important investments. Furthermore, the company has a significant presence in the wider food sector. Therefore, E.J Papadopoulos S.A is a company ineffective by the economic crisis and is actively involved in the country’s development via acting responsibly and as well as being sensitive to the society. 2014 Πτυχιακή εργασία http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/2096 el http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα ΤΕΙ Πειραιά 102 σελ. http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/bitstream/123456789/2096/14/de_201400203.pdf.jpg http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/bitstream/123456789/2096/16/de_201400203_a.pdf.jpg |
spellingShingle | TPSH::Διοίκηση και Οργάνωση::Μάρκετινγκ Δόικα, Δήμητρα Τζωρτζάκη, Κωνσταντίνα Μπισκότα Παπαδοπούλου Α.Ε. εταιρική παρουσίαση |
title | Μπισκότα Παπαδοπούλου Α.Ε. εταιρική παρουσίαση |
title_full | Μπισκότα Παπαδοπούλου Α.Ε. εταιρική παρουσίαση |
title_fullStr | Μπισκότα Παπαδοπούλου Α.Ε. εταιρική παρουσίαση |
title_full_unstemmed | Μπισκότα Παπαδοπούλου Α.Ε. εταιρική παρουσίαση |
title_short | Μπισκότα Παπαδοπούλου Α.Ε. εταιρική παρουσίαση |
title_sort | μπισκότα παπαδοπούλου α.ε. εταιρική παρουσίαση |
title_translated | Papadopoulos Buscuits company presentation S.A. |
topic | TPSH::Διοίκηση και Οργάνωση::Μάρκετινγκ |
url | http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/2096 |