Οργάνωση και λειτουργία ξενοδοχείου πόλεως

Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
Κύριος συγγραφέας: Κρυστάλλης, Δημήτρης
Μορφή: Πτυχιακή εργασία
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: ΤΕΙ Πειραιά 2012
Θέματα:
Διαθέσιμο Online:http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/1891
_version_ 1780524377503170560
abstract Η προσέγγιση της δραστηριότητας της οργάνωσης των τμημάτων ενός ξενοδοχείου, μας δίνε ι τη δυνατότητα να αναλύσουμε τις διάφορες παραμέτρους που συνδέονται με αυτή και να καταγραφούν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να αποβεί πιο αποτελεσματική για ένα ξενοδοχείο. Η οργάνωση δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά ένα χρήσιμο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της επιχείρησης. Τα ξενοδοχεία δεν μπορούν παρά να ακολουθήσουν τις διαδικασίες της οργάνωσης στηριζόμενα στις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία αλλά και στην εξέλιξη των επιστημών. Η οργανωτική δομή, όπως περιγράφεται στην εργασία αυτή, βοηθάει στην κατανόηση από μέρους των εργαζομένων, των καθηκόντων και των ρόλων τους στα πλαίσια μιας επιχείρησης. Εξετάζονται τα τμήματα του ξενοδοχείου αναλυτικά σε σχέση με την οργάνωση και λειτουργία τους, οι αρμοδιότητές τους, η στελέχωσή τους και γενικότερα η αποστολή τους στην πορεία των εργασιών ενός ξενοδοχείου. Η υπηρεσία υποδοχής, το τμήμα ορόφων, τα επισιτιστικά τμήματα (εστιατόριο, μπαρ, κουζίνα), το τμήμα προμηθειών, το τμήμα συντήρησης και το λογιστήριο αποτελούν τον σκελετό ενός τυπικού ξενοδοχείου πόλεως. Η μεταξύ τους επικοινωνία και η σημασία της στην αποδοτικότητα της επιχείρησης είναι το τελευταίο κομμάτι που εξετάζεται σε αυτή τη μελέτη που εκπονείται στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας για το τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά.
abstracttranslated The approach concerning the process of how the different hotel departments are organized, gives us the opportunity to analyze the different parameters connected as well as record the modes to effectively organize a hotel , which is not the mail priority, but the means to achieve its main goal as a business. Hotels are bound to follow the process of being organized with the use of the potentialities of technology and the adνancement of different sciences. The organizational pattem, which is described in this project, contributes to the stuff' s fully comprehension of their duties, roles and responsibilities as part of the framework of a business of this kind. Eνery department is meticulously inspected and surveyed regarding its organization and function, its stuff as well as the responsibilities and the delegated duties since they are all parts of the operational process of a hotel. The front office department, the housekeeping department, the F&B department (restaurant, bar, kitcl1en), the depaιiment of supplies, the maintenance department and the accounting department are all essential parts of the frame of a typical city hotel. The communication among the aforementioned departments and iits significance regarding the efficiency of a hotel business is the final part assayed and presented in this study as a bachelor project for the Tourism Department of ΤΕΙ Piraeus.
advisor
author Κρυστάλλης, Δημήτρης
author_facet Κρυστάλλης, Δημήτρης
author_sort Κρυστάλλης, Δημήτρης
collection Okeanis Institutional Repository
facultydepartment Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
format Πτυχιακή εργασία
id okeanis-123456789-1891
institution University of West Attica Campus II
keyword Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
Οργάνωση
Διοίκηση
Τμήμα υποδοχής
Τμήμα ορόφων
Housekeeping
Εστιατόρια ξενοδοχείων
Κουζίνα
Μπαρ
Τμήμα προμηθειών
Έλεγχος
Τμήμα συντήρησης
Τμήμα ασφάλειας
Λογιστήριο
Επικοινωνία
language Greek
physical 70 σελ.
publishDate 2012
publisher ΤΕΙ Πειραιά
record_format dspace
spelling okeanis-123456789-18912018-12-14T10:45:36Z Οργάνωση και λειτουργία ξενοδοχείου πόλεως Κρυστάλλης, Δημήτρης Κονιόρδος, Μιχαήλ Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων TPSH::Τουρισμός::Ξενοδοχειακή Διοίκηση Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Οργάνωση Διοίκηση Τμήμα υποδοχής Τμήμα ορόφων Housekeeping Εστιατόρια ξενοδοχείων Κουζίνα Μπαρ Τμήμα προμηθειών Έλεγχος Τμήμα συντήρησης Τμήμα ασφάλειας Λογιστήριο Επικοινωνία Η προσέγγιση της δραστηριότητας της οργάνωσης των τμημάτων ενός ξενοδοχείου, μας δίνε ι τη δυνατότητα να αναλύσουμε τις διάφορες παραμέτρους που συνδέονται με αυτή και να καταγραφούν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να αποβεί πιο αποτελεσματική για ένα ξενοδοχείο. Η οργάνωση δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά ένα χρήσιμο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της επιχείρησης. Τα ξενοδοχεία δεν μπορούν παρά να ακολουθήσουν τις διαδικασίες της οργάνωσης στηριζόμενα στις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία αλλά και στην εξέλιξη των επιστημών. Η οργανωτική δομή, όπως περιγράφεται στην εργασία αυτή, βοηθάει στην κατανόηση από μέρους των εργαζομένων, των καθηκόντων και των ρόλων τους στα πλαίσια μιας επιχείρησης. Εξετάζονται τα τμήματα του ξενοδοχείου αναλυτικά σε σχέση με την οργάνωση και λειτουργία τους, οι αρμοδιότητές τους, η στελέχωσή τους και γενικότερα η αποστολή τους στην πορεία των εργασιών ενός ξενοδοχείου. Η υπηρεσία υποδοχής, το τμήμα ορόφων, τα επισιτιστικά τμήματα (εστιατόριο, μπαρ, κουζίνα), το τμήμα προμηθειών, το τμήμα συντήρησης και το λογιστήριο αποτελούν τον σκελετό ενός τυπικού ξενοδοχείου πόλεως. Η μεταξύ τους επικοινωνία και η σημασία της στην αποδοτικότητα της επιχείρησης είναι το τελευταίο κομμάτι που εξετάζεται σε αυτή τη μελέτη που εκπονείται στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας για το τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά. The approach concerning the process of how the different hotel departments are organized, gives us the opportunity to analyze the different parameters connected as well as record the modes to effectively organize a hotel , which is not the mail priority, but the means to achieve its main goal as a business. Hotels are bound to follow the process of being organized with the use of the potentialities of technology and the adνancement of different sciences. The organizational pattem, which is described in this project, contributes to the stuff' s fully comprehension of their duties, roles and responsibilities as part of the framework of a business of this kind. Eνery department is meticulously inspected and surveyed regarding its organization and function, its stuff as well as the responsibilities and the delegated duties since they are all parts of the operational process of a hotel. The front office department, the housekeeping department, the F&B department (restaurant, bar, kitcl1en), the depaιiment of supplies, the maintenance department and the accounting department are all essential parts of the frame of a typical city hotel. The communication among the aforementioned departments and iits significance regarding the efficiency of a hotel business is the final part assayed and presented in this study as a bachelor project for the Tourism Department of ΤΕΙ Piraeus. 2012 Πτυχιακή εργασία http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/1891 el http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα ΤΕΙ Πειραιά 70 σελ. http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/bitstream/123456789/1891/9/tef_00037.pdf.jpg
spellingShingle TPSH::Τουρισμός::Ξενοδοχειακή Διοίκηση
Κρυστάλλης, Δημήτρης
Οργάνωση και λειτουργία ξενοδοχείου πόλεως
title Οργάνωση και λειτουργία ξενοδοχείου πόλεως
title_full Οργάνωση και λειτουργία ξενοδοχείου πόλεως
title_fullStr Οργάνωση και λειτουργία ξενοδοχείου πόλεως
title_full_unstemmed Οργάνωση και λειτουργία ξενοδοχείου πόλεως
title_short Οργάνωση και λειτουργία ξενοδοχείου πόλεως
title_sort οργάνωση και λειτουργία ξενοδοχείου πόλεως
topic TPSH::Τουρισμός::Ξενοδοχειακή Διοίκηση
url http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/1891