Βιολογικά προϊόντα

Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
Κύριοι συγγραφείς: Λασηθιωτάκη, Μπέλλα, Μαγκουρίλου, Παναγιώτα, Ροζακέας, Ευάγγελος
Μορφή: Πτυχιακή εργασία
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: ΤΕΙ Πειραιά 2013
Θέματα:
Διαθέσιμο Online:http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/1473
_version_ 1780524705279639552
abstract Η παρούσα πτυχιακή μελετά την έννοια της βιολογικής γεωργίας καθώς και την ανάπτυξη της αγοράς και τις προτιμήσεις των καταναλωτών απέναντι στα βιολογικά προϊόντα και στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα βιολογικής παραγωγής γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Το πρώτο κεφάλαιο επιχειρεί να αναλύσει την έννοια των προϊόντων βιολογικής παραγωγής και τη διαφορά τους με τα συμβατικά. Το δεύτερο κεφάλαιο παραθέτει τους στόχους της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Στη συνέχεια του κεφαλαίου γίνεται μια παρουσίαση της ισχύουσας νομοθεσίας που διέπει την πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων. Το τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζει τα πιο διαδεδομένα αγροτικά προϊόντα σε κατανάλωση στην Ελλάδα, τα οποία είναι το βιολογικό μέλι, το βιολογικό λάδι, το κρασί από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, το βιολογικό γάλα, γιαούρτι κσι τυρί. Το επόμενο κεφάλαιο αναλύει τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ζήτηση και η διάθεση των βιολογικών προϊόντων και πραγματοποιούνται συγκρίσεις της ελληνικής αγοράς βιολογικών προϊόντων με τις αγορές άλλων χωρών. Το πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζει μια ανασκόπηση τόσο της εγχώριας όσο και της διεθνούς βιβλιογραφίας σε θέματα συμπεριφοράς καταναλωτών ως προς τα βιολογικά προϊόντα. Επίσης, το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναλύει την τμηματοποίηση της αγοράς βάσει των προτιμήσεων των καταναλωτών. Η εργασίας ολοκληρώνεται με τα κυριότερα συμπεράσματα καθώς και με προτάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου.
abstracttranslated The purpose of this thesis is to examine the meaning of organic agriculture and to explore the organic market development and consumer preferences in the word. During the last years organic products have become more popular among the consumers. The first chapter attempts to analyze the meaning of organic products and their differences with the conventional ones. The second chapter introduces the aims of organic agriculture and organic animal farming. The chapter continues with the description of the current law regarding organic food certification. The third chapter introduces the most frequently consumed organic products in Greece which are organic honey, organic olive oil, organic wine, organic milk, yogurt and cheece. The next chapter analyzes how the demand and the distribution of organic products are formed and developed. Furthermore, it compares the Greek organic market with the organic markets in other countries. The fifth chapter presents an overview of the domestic and international literature about consumer behavior towards organic products. Moreover, this chapter analyzes the market segmentation based on consumer’s preferences. The last chapter of this current study includes the main results and recommendations for further studies.
advisor
author Λασηθιωτάκη, Μπέλλα
Μαγκουρίλου, Παναγιώτα
Ροζακέας, Ευάγγελος
author_facet Λασηθιωτάκη, Μπέλλα
Μαγκουρίλου, Παναγιώτα
Ροζακέας, Ευάγγελος
author_sort Λασηθιωτάκη, Μπέλλα
collection Okeanis Institutional Repository
facultydepartment Τμήμα Λογιστικής
format Πτυχιακή εργασία
id okeanis-123456789-1473
institution University of West Attica Campus II
keyword Βιολογικά προϊόντα
Βιολογική γεωργία
Βιολογική κτηνοτροφία
Βιολογικό μέλι
Βιολογικό λάδι
Βιολογικό κρασί
Βιολογικό γιαούρτι
Βιολογικό τυρί
Ελλάδα
Ευρωπαϊκή Ένωση
Μάρκετινγκ
Συμπεριφορά καταναλωτή
language Greek
physical 103 σελ.
publishDate 2013
publisher ΤΕΙ Πειραιά
record_format dspace
spelling okeanis-123456789-14732018-12-14T11:31:30Z Βιολογικά προϊόντα Λασηθιωτάκη, Μπέλλα Μαγκουρίλου, Παναγιώτα Ροζακέας, Ευάγγελος Πατσίκας, Στυλιανός Τμήμα Λογιστικής TPSH::Κοινωνικές Επιστήμες::Οικονομική::Αγροτική Παραγωγή TPSH::Διοίκηση και Οργάνωση::Μάρκετινγκ Βιολογικά προϊόντα Βιολογική γεωργία Βιολογική κτηνοτροφία Βιολογικό μέλι Βιολογικό λάδι Βιολογικό κρασί Βιολογικό γιαούρτι Βιολογικό τυρί Ελλάδα Ευρωπαϊκή Ένωση Μάρκετινγκ Συμπεριφορά καταναλωτή Η παρούσα πτυχιακή μελετά την έννοια της βιολογικής γεωργίας καθώς και την ανάπτυξη της αγοράς και τις προτιμήσεις των καταναλωτών απέναντι στα βιολογικά προϊόντα και στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα βιολογικής παραγωγής γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Το πρώτο κεφάλαιο επιχειρεί να αναλύσει την έννοια των προϊόντων βιολογικής παραγωγής και τη διαφορά τους με τα συμβατικά. Το δεύτερο κεφάλαιο παραθέτει τους στόχους της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Στη συνέχεια του κεφαλαίου γίνεται μια παρουσίαση της ισχύουσας νομοθεσίας που διέπει την πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων. Το τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζει τα πιο διαδεδομένα αγροτικά προϊόντα σε κατανάλωση στην Ελλάδα, τα οποία είναι το βιολογικό μέλι, το βιολογικό λάδι, το κρασί από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, το βιολογικό γάλα, γιαούρτι κσι τυρί. Το επόμενο κεφάλαιο αναλύει τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η ζήτηση και η διάθεση των βιολογικών προϊόντων και πραγματοποιούνται συγκρίσεις της ελληνικής αγοράς βιολογικών προϊόντων με τις αγορές άλλων χωρών. Το πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζει μια ανασκόπηση τόσο της εγχώριας όσο και της διεθνούς βιβλιογραφίας σε θέματα συμπεριφοράς καταναλωτών ως προς τα βιολογικά προϊόντα. Επίσης, το συγκεκριμένο κεφάλαιο αναλύει την τμηματοποίηση της αγοράς βάσει των προτιμήσεων των καταναλωτών. Η εργασίας ολοκληρώνεται με τα κυριότερα συμπεράσματα καθώς και με προτάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου. The purpose of this thesis is to examine the meaning of organic agriculture and to explore the organic market development and consumer preferences in the word. During the last years organic products have become more popular among the consumers. The first chapter attempts to analyze the meaning of organic products and their differences with the conventional ones. The second chapter introduces the aims of organic agriculture and organic animal farming. The chapter continues with the description of the current law regarding organic food certification. The third chapter introduces the most frequently consumed organic products in Greece which are organic honey, organic olive oil, organic wine, organic milk, yogurt and cheece. The next chapter analyzes how the demand and the distribution of organic products are formed and developed. Furthermore, it compares the Greek organic market with the organic markets in other countries. The fifth chapter presents an overview of the domestic and international literature about consumer behavior towards organic products. Moreover, this chapter analyzes the market segmentation based on consumer’s preferences. The last chapter of this current study includes the main results and recommendations for further studies. 2013 Πτυχιακή εργασία http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/1473 el http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα ΤΕΙ Πειραιά 103 σελ. http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/bitstream/123456789/1473/9/log_00117.pdf.jpg
spellingShingle TPSH::Κοινωνικές Επιστήμες::Οικονομική::Αγροτική Παραγωγή
TPSH::Διοίκηση και Οργάνωση::Μάρκετινγκ
Λασηθιωτάκη, Μπέλλα
Μαγκουρίλου, Παναγιώτα
Ροζακέας, Ευάγγελος
Βιολογικά προϊόντα
title Βιολογικά προϊόντα
title_full Βιολογικά προϊόντα
title_fullStr Βιολογικά προϊόντα
title_full_unstemmed Βιολογικά προϊόντα
title_short Βιολογικά προϊόντα
title_sort βιολογικά προϊόντα
topic TPSH::Κοινωνικές Επιστήμες::Οικονομική::Αγροτική Παραγωγή
TPSH::Διοίκηση και Οργάνωση::Μάρκετινγκ
url http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/1473