Slow tourism

Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
Κύριος συγγραφέας: Λαδά, Καλλιόπη
Μορφή: Πτυχιακή εργασία
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: ΤΕΙ Πειραιά 2014
Θέματα:
Διαθέσιμο Online:http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/1337
_version_ 1780524695822532608
abstract Ο Αργός Τουρισμός είναι ένας εξειδικευμένος κλάδος του τουρισμού που διαφοροποιείται πλήρως από το μαζικό μοντέλο του τουρισμού που επικρατεί μέχρι σήμερα σε πολλές περιοχές του κόσμου. Η Ελλάδα είναι μία από αυτές τις περιοχές η οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα εξακολουθεί, εν καιρώ κρίσης, όχι απλά να ασπάζεται αλλά και να εντατικοποιεί το μοντέλο του μαζικού τουρισμού σε αντίθεση με τον Αργό Τουρισμό και τα διάφορα υποπαράγωγα αυτού όπως είναι ο γαστρονομικός τουρισμός. Ο Αργός Τουρισμός αποτέλεσε συνέχεια του Αργού κινήματος που έδωσε αρχικά έμφαση στο Αργό φαγητό και στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς. Η παρούσα εργασία εξετάζει το φαινόμενο του αργού τουρισμού σε σύγκριση με το μαζικό τουρισμό και λόγω της καταγωγής της συγγραφέως αναφέρεται συγκεκριμένα στην περίπτωση της Ελλάδας και αναφέρει ενδεικτικά κάποιες προσπάθειες που γίνονται μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας προς αυτή την κατεύθυνση.
abstracttranslated Slow Tourism is a specialized department of tourism which is fully differentiated from the model of mass tourism that dominates various areas of the world until today. Greece, is one of these areas that unfortunately until today, during the current economy crisis, does not simply osculate, but intensifies the model of mass tourism, contrary to Slow Tourism and its various derivatives such as gastronomic tourism. Slow Tourism is the continuity of the Slow Movement, which initially emphasized slow food and furthermore expanded throughout other sectors. This current thesis examines the phenomenon of Slow Tourism, compared to the mass tourism. Thus, owing to the writer’s descent, it specifically refers to the case of Greece and illustrates some efforts that take place through private initiative towards this direction.
advisor
author Λαδά, Καλλιόπη
author_facet Λαδά, Καλλιόπη
author_sort Λαδά, Καλλιόπη
collection Okeanis Institutional Repository
facultydepartment Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
format Πτυχιακή εργασία
id okeanis-123456789-1337
institution University of West Attica Campus II
keyword Αργός τουρισμός
Μαζικός τουρισμός
Γαστρονομικός τουρισμός
language Greek
physical 87 σελ.
publishDate 2014
publisher ΤΕΙ Πειραιά
record_format dspace
spelling okeanis-123456789-13372018-12-14T10:45:13Z Slow tourism Λαδά, Καλλιόπη Μοίρα, Πολυξένη Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων TPSH::Τουρισμός::Αγροτικός Τουρισμός TPSH::Τουρισμός::Ξενοδοχειακή Διοίκηση Αργός τουρισμός Μαζικός τουρισμός Γαστρονομικός τουρισμός Ο Αργός Τουρισμός είναι ένας εξειδικευμένος κλάδος του τουρισμού που διαφοροποιείται πλήρως από το μαζικό μοντέλο του τουρισμού που επικρατεί μέχρι σήμερα σε πολλές περιοχές του κόσμου. Η Ελλάδα είναι μία από αυτές τις περιοχές η οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα εξακολουθεί, εν καιρώ κρίσης, όχι απλά να ασπάζεται αλλά και να εντατικοποιεί το μοντέλο του μαζικού τουρισμού σε αντίθεση με τον Αργό Τουρισμό και τα διάφορα υποπαράγωγα αυτού όπως είναι ο γαστρονομικός τουρισμός. Ο Αργός Τουρισμός αποτέλεσε συνέχεια του Αργού κινήματος που έδωσε αρχικά έμφαση στο Αργό φαγητό και στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς. Η παρούσα εργασία εξετάζει το φαινόμενο του αργού τουρισμού σε σύγκριση με το μαζικό τουρισμό και λόγω της καταγωγής της συγγραφέως αναφέρεται συγκεκριμένα στην περίπτωση της Ελλάδας και αναφέρει ενδεικτικά κάποιες προσπάθειες που γίνονται μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας προς αυτή την κατεύθυνση. Slow Tourism is a specialized department of tourism which is fully differentiated from the model of mass tourism that dominates various areas of the world until today. Greece, is one of these areas that unfortunately until today, during the current economy crisis, does not simply osculate, but intensifies the model of mass tourism, contrary to Slow Tourism and its various derivatives such as gastronomic tourism. Slow Tourism is the continuity of the Slow Movement, which initially emphasized slow food and furthermore expanded throughout other sectors. This current thesis examines the phenomenon of Slow Tourism, compared to the mass tourism. Thus, owing to the writer’s descent, it specifically refers to the case of Greece and illustrates some efforts that take place through private initiative towards this direction. 2014-02 Πτυχιακή εργασία http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/1337 el http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα ΤΕΙ Πειραιά 87 σελ. http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/bitstream/123456789/1337/14/tef_00055.pdf.jpg http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/bitstream/123456789/1337/16/tef_00055-parousiasi.pdf.jpg
spellingShingle TPSH::Τουρισμός::Αγροτικός Τουρισμός
TPSH::Τουρισμός::Ξενοδοχειακή Διοίκηση
Λαδά, Καλλιόπη
Slow tourism
title Slow tourism
title_full Slow tourism
title_fullStr Slow tourism
title_full_unstemmed Slow tourism
title_short Slow tourism
title_sort slow tourism
topic TPSH::Τουρισμός::Αγροτικός Τουρισμός
TPSH::Τουρισμός::Ξενοδοχειακή Διοίκηση
url http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/1337