Slow tourism
Κύριος συγγραφέας: | |
---|---|
Μορφή: | Πτυχιακή εργασία |
Γλώσσα: | Greek |
Έκδοση: |
ΤΕΙ Πειραιά
2014
|
Θέματα: | |
Διαθέσιμο Online: | http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/1337 |
_version_ | 1780524695822532608 |
---|---|
abstract | Ο Αργός Τουρισμός είναι ένας εξειδικευμένος κλάδος του τουρισμού που
διαφοροποιείται πλήρως από το μαζικό μοντέλο του τουρισμού που επικρατεί μέχρι
σήμερα σε πολλές περιοχές του κόσμου.
Η Ελλάδα είναι μία από αυτές τις περιοχές η οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα
εξακολουθεί, εν καιρώ κρίσης, όχι απλά να ασπάζεται αλλά και να εντατικοποιεί το
μοντέλο του μαζικού τουρισμού σε αντίθεση με τον Αργό Τουρισμό και τα διάφορα
υποπαράγωγα αυτού όπως είναι ο γαστρονομικός τουρισμός.
Ο Αργός Τουρισμός αποτέλεσε συνέχεια του Αργού κινήματος που έδωσε
αρχικά έμφαση στο Αργό φαγητό και στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς.
Η παρούσα εργασία εξετάζει το φαινόμενο του αργού τουρισμού σε σύγκριση με το
μαζικό τουρισμό και λόγω της καταγωγής της συγγραφέως αναφέρεται συγκεκριμένα
στην περίπτωση της Ελλάδας και αναφέρει ενδεικτικά κάποιες προσπάθειες που
γίνονται μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας προς αυτή την κατεύθυνση. |
abstracttranslated | Slow Tourism is a specialized department of tourism which is fully
differentiated from the model of mass tourism that dominates various areas of the
world until today.
Greece, is one of these areas that unfortunately until today, during the current
economy crisis, does not simply osculate, but intensifies the model of mass tourism,
contrary to Slow Tourism and its various derivatives such as gastronomic tourism.
Slow Tourism is the continuity of the Slow Movement, which initially
emphasized slow food and furthermore expanded throughout other sectors.
This current thesis examines the phenomenon of Slow Tourism, compared to the mass
tourism. Thus, owing to the writer’s descent, it specifically refers to the case of
Greece and illustrates some efforts that take place through private initiative towards
this direction. |
advisor | |
author | Λαδά, Καλλιόπη |
author_facet | Λαδά, Καλλιόπη |
author_sort | Λαδά, Καλλιόπη |
collection | Okeanis Institutional Repository |
facultydepartment | Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων |
format | Πτυχιακή εργασία |
id | okeanis-123456789-1337 |
institution | University of West Attica Campus II |
keyword | Αργός τουρισμός Μαζικός τουρισμός Γαστρονομικός τουρισμός |
language | Greek |
physical | 87 σελ. |
publishDate | 2014 |
publisher | ΤΕΙ Πειραιά |
record_format | dspace |
spelling | okeanis-123456789-13372018-12-14T10:45:13Z Slow tourism Λαδά, Καλλιόπη Μοίρα, Πολυξένη Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων TPSH::Τουρισμός::Αγροτικός Τουρισμός TPSH::Τουρισμός::Ξενοδοχειακή Διοίκηση Αργός τουρισμός Μαζικός τουρισμός Γαστρονομικός τουρισμός Ο Αργός Τουρισμός είναι ένας εξειδικευμένος κλάδος του τουρισμού που διαφοροποιείται πλήρως από το μαζικό μοντέλο του τουρισμού που επικρατεί μέχρι σήμερα σε πολλές περιοχές του κόσμου. Η Ελλάδα είναι μία από αυτές τις περιοχές η οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα εξακολουθεί, εν καιρώ κρίσης, όχι απλά να ασπάζεται αλλά και να εντατικοποιεί το μοντέλο του μαζικού τουρισμού σε αντίθεση με τον Αργό Τουρισμό και τα διάφορα υποπαράγωγα αυτού όπως είναι ο γαστρονομικός τουρισμός. Ο Αργός Τουρισμός αποτέλεσε συνέχεια του Αργού κινήματος που έδωσε αρχικά έμφαση στο Αργό φαγητό και στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς. Η παρούσα εργασία εξετάζει το φαινόμενο του αργού τουρισμού σε σύγκριση με το μαζικό τουρισμό και λόγω της καταγωγής της συγγραφέως αναφέρεται συγκεκριμένα στην περίπτωση της Ελλάδας και αναφέρει ενδεικτικά κάποιες προσπάθειες που γίνονται μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας προς αυτή την κατεύθυνση. Slow Tourism is a specialized department of tourism which is fully differentiated from the model of mass tourism that dominates various areas of the world until today. Greece, is one of these areas that unfortunately until today, during the current economy crisis, does not simply osculate, but intensifies the model of mass tourism, contrary to Slow Tourism and its various derivatives such as gastronomic tourism. Slow Tourism is the continuity of the Slow Movement, which initially emphasized slow food and furthermore expanded throughout other sectors. This current thesis examines the phenomenon of Slow Tourism, compared to the mass tourism. Thus, owing to the writer’s descent, it specifically refers to the case of Greece and illustrates some efforts that take place through private initiative towards this direction. 2014-02 Πτυχιακή εργασία http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/1337 el http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα ΤΕΙ Πειραιά 87 σελ. http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/bitstream/123456789/1337/14/tef_00055.pdf.jpg http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/bitstream/123456789/1337/16/tef_00055-parousiasi.pdf.jpg |
spellingShingle | TPSH::Τουρισμός::Αγροτικός Τουρισμός TPSH::Τουρισμός::Ξενοδοχειακή Διοίκηση Λαδά, Καλλιόπη Slow tourism |
title | Slow tourism |
title_full | Slow tourism |
title_fullStr | Slow tourism |
title_full_unstemmed | Slow tourism |
title_short | Slow tourism |
title_sort | slow tourism |
topic | TPSH::Τουρισμός::Αγροτικός Τουρισμός TPSH::Τουρισμός::Ξενοδοχειακή Διοίκηση |
url | http://okeanis.lib2.uniwa.gr/xmlui/handle/123456789/1337 |