HACCP : η ποιοτική προσέγγιση ανάλυσης κινδύνου : με εφαρμοσμένα παραδείγματα /
Κύριος συγγραφέας: | |
---|---|
Μορφή: | Βιβλίο |
Γλώσσα: | English Greek |
Έκδοση: |
Αθήνα :
Εκδόσεις Έμβρυο,
c2020.
|
Θέματα: |
Πίνακας περιεχομένων:
- 1. Εισαγωγή
- 2. Τι είναι ποιότητα
- 3. Τι είναι HCCP
- 4. Τι είναι κίνδυνος: 4.1. Κίνδυνοι-Πηγές
- 4.2. Ανάλυση κινδύνου (Hazard analysis)
- 4.3. Ανάλυση επικινδυνότητας (Risk analysis)
- 4.4. Τεχνικές αναγνώρισης κινδύνων και εντοπισμού σημείων επιμόλυνσης
- 5. Γιατί HACCP: 5.1. Είναι νομοθετική απαίτηση
- 5.2. Ο παραδοσιακός ποιοτικός έλεγχος είναι αναποτελεσματικός
- 5.3. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο
- 5.4. Η συμπεριφορά του καταναλωτή έχει αλλάξει
- 5.5. Είναι ανταποδοτικό
- 5.6. Έχει σημαντικά πλεονεκτήματα
- 5.7. Συνδυάζεται με άλλα διεθνή και εθνικά πρότυπα
- 6. Προαπαιτούμενα προγράμματα
- 7. Αρχές και στάδια HACCP
- 8. Σχεδιασμός και διαχείριση συστήματος HACCP (project management)
- 9. Ανάπτυξη και εφαρμογή συστήματος HACCP: 9.1. Συγκρότηση ομάδας HACCP (στάδιο 1)
- 9.2. Περιγραφή προϊόντος (στάδιο 2)
- 9.3. Αναμενόμενη χρήση προϊόντος (στάδιο 3)
- 9.4. Κατασκευή διαγράμματος ροής (στάδιο 4)
- 9.5. Επιβεβαίωση διαγράμματος ροής στην πράξη (στάδιο 5)
- 9.6. Προσδιορισμός και καταγραφή όλων των σχετικών κινδύνων και μέτρων ελέγχου (στάδιο 6)
- 9.7. Εφαρμογή δέντρου απόφασης για τον προσδιορισμό των ΚΣΕ-CCP (στάδιο 7)
- 9.8. Καθορισμός στόχων και κρίσιμων ορίων σε κάθε ΚΣΕ (στάδιο 8)
- 9.9. Εγκατάσταση διαδικασιών παρακολούθησης για κάθε ΚΣΕ (στάδιο 9)
- 9.10. Καθορισμός διαρθρωτικών ενεργειών για κάθε ΚΣΕ (στάδιο 10)
- 10. Επαλήθευση συστήματος HACCP: 10.1. Επικύρωση
- 10.2. Επαλήθευση
- 11. Τεκμηρίωση
- 12. Ανασκόπηση
- 13. HACCP και νομοθεσία (Παρεκκλίσεις)
- 14. Διεθνή και εθνικά πρότυπα
- 15. Παραδείγματα εφαρμογής HACCP: Υπόθεση εργασίας 1: Συσκευασία και διανομή νωπών ιχθύων (τσιπούρα, λαβράκι) υδατοκαλλιέργειας
- Υπόθεση εργασίας 2: Ψημένο κοτόπουλο σε μερίδες
- Υπόθεση εργασίας 3: Ψύξη του κρέατος μετά το μαγείρεμα
- Υπόθεση εργασίας 4: Παραγωγή και διανομή νωπού χοιρινού λουκάνικου
- Υπόθεση εργασίας 5: Παραγωγή κρεατόπιτας
- Παράρτημα I: Συντομογραφίες
- Παράρτημα II: Δέντρο απόφασης για τα ΚΣΕ του κώδικα τροφίμων
- Παράρτημα ΙΙΙ: Υποδείγματα διαδικασιών, οδηγιών και εντύπων ελέγχου
- Βιβλιογραφία: Ξένη
- Ελληνική.