HACCP : η ποιοτική προσέγγιση ανάλυσης κινδύνου : με εφαρμοσμένα παραδείγματα /

Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
Κύριος συγγραφέας: Ευμορφόπουλος, Ευάγγελος Ν., 1946- (Συγγραφέας)
Μορφή: Βιβλίο
Γλώσσα:English
Greek
Έκδοση: Αθήνα : Εκδόσεις Έμβρυο, c2020.
Θέματα:

MARC

LEADER 00000nam a22000007a 4500
003 OSt
005 20231016142929.0
008 220622s2020 gr adf|| b||| 00| 0 eng d
020 |a 9786185252182 
040 |a GrATPDL  |d ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ  |c ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ 
041 |a gre 
082 |a 363.192 
100 1 |a Ευμορφόπουλος, Ευάγγελος Ν.,  |d 1946-  |9 3537  |e Συγγραφέας 
245 1 0 |a HACCP :  |b η ποιοτική προσέγγιση ανάλυσης κινδύνου : με εφαρμοσμένα παραδείγματα /  |c Ευάγγελος Ευμορφόπουλος. 
260 |a Αθήνα :  |b Εκδόσεις Έμβρυο,  |c c2020. 
300 |a 319 σ. :  |b εικ., διαγρ., πίν. ;  |c 24 εκ. 
504 |a Βιβλιογραφία: σ. 311-319. 
505 8 |a 1. Εισαγωγή -- 2. Τι είναι ποιότητα -- 3. Τι είναι HCCP -- 4. Τι είναι κίνδυνος: 4.1. Κίνδυνοι-Πηγές -- 4.2. Ανάλυση κινδύνου (Hazard analysis) -- 4.3. Ανάλυση επικινδυνότητας (Risk analysis) -- 4.4. Τεχνικές αναγνώρισης κινδύνων και εντοπισμού σημείων επιμόλυνσης -- 5. Γιατί HACCP: 5.1. Είναι νομοθετική απαίτηση -- 5.2. Ο παραδοσιακός ποιοτικός έλεγχος είναι αναποτελεσματικός -- 5.3. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο -- 5.4. Η συμπεριφορά του καταναλωτή έχει αλλάξει -- 5.5. Είναι ανταποδοτικό -- 5.6. Έχει σημαντικά πλεονεκτήματα -- 5.7. Συνδυάζεται με άλλα διεθνή και εθνικά πρότυπα -- 6. Προαπαιτούμενα προγράμματα -- 7. Αρχές και στάδια HACCP -- 8. Σχεδιασμός και διαχείριση συστήματος HACCP (project management) -- 9. Ανάπτυξη και εφαρμογή συστήματος HACCP: 9.1. Συγκρότηση ομάδας HACCP (στάδιο 1) -- 9.2. Περιγραφή προϊόντος (στάδιο 2) -- 9.3. Αναμενόμενη χρήση προϊόντος (στάδιο 3) -- 9.4. Κατασκευή διαγράμματος ροής (στάδιο 4) -- 9.5. Επιβεβαίωση διαγράμματος ροής στην πράξη (στάδιο 5) -- 9.6. Προσδιορισμός και καταγραφή όλων των σχετικών κινδύνων και μέτρων ελέγχου (στάδιο 6) -- 9.7. Εφαρμογή δέντρου απόφασης για τον προσδιορισμό των ΚΣΕ-CCP (στάδιο 7) -- 9.8. Καθορισμός στόχων και κρίσιμων ορίων σε κάθε ΚΣΕ (στάδιο 8) -- 9.9. Εγκατάσταση διαδικασιών παρακολούθησης για κάθε ΚΣΕ (στάδιο 9) -- 9.10. Καθορισμός διαρθρωτικών ενεργειών για κάθε ΚΣΕ (στάδιο 10) -- 10. Επαλήθευση συστήματος HACCP: 10.1. Επικύρωση -- 10.2. Επαλήθευση -- 11. Τεκμηρίωση -- 12. Ανασκόπηση -- 13. HACCP και νομοθεσία (Παρεκκλίσεις) -- 14. Διεθνή και εθνικά πρότυπα -- 15. Παραδείγματα εφαρμογής HACCP: Υπόθεση εργασίας 1: Συσκευασία και διανομή νωπών ιχθύων (τσιπούρα, λαβράκι) υδατοκαλλιέργειας -- Υπόθεση εργασίας 2: Ψημένο κοτόπουλο σε μερίδες -- Υπόθεση εργασίας 3: Ψύξη του κρέατος μετά το μαγείρεμα -- Υπόθεση εργασίας 4: Παραγωγή και διανομή νωπού χοιρινού λουκάνικου -- Υπόθεση εργασίας 5: Παραγωγή κρεατόπιτας -- Παράρτημα I: Συντομογραφίες -- Παράρτημα II: Δέντρο απόφασης για τα ΚΣΕ του κώδικα τροφίμων -- Παράρτημα ΙΙΙ: Υποδείγματα διαδικασιών, οδηγιών και εντύπων ελέγχου -- Βιβλιογραφία: Ξένη -- Ελληνική. 
650 0 |a Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (Ασφάλεια τροφίμων).  |9 3538 
650 0 |a HACCP (Food safety system)  |9 3539 
650 0 |a Διασφάλιση ποιότητας.  |9 3540 
650 0 |a Quality assurance.  |9 3541 
942 |2 ddc  |c BK  |h 363.192 ΕΥΜ  |6 363_192000000000000_ΕΥΜ 
952 |0 0  |1 0  |2 ddc  |4 0  |6 363_192000000000000_ΕΥΜ  |7 1  |9 6350  |a MAIN  |b MAIN  |d 2022-06-22  |l 0  |o 363.192 ΕΥΜ  |p 00006490  |r 2022-06-22  |t 1  |w 2022-06-22  |y BK  |z ΕΥΔΟΞΟΣ 
952 |0 0  |1 0  |2 ddc  |4 0  |6 363_192000000000000_ΕΥΜ  |7 0  |9 6351  |a MAIN  |b MAIN  |d 2022-06-22  |l 0  |o 363.192 ΕΥΜ  |p 00006491  |r 2022-06-22  |t 2  |w 2022-06-22  |y BK  |z ΕΥΔΟΞΟΣ 
999 |c 6100  |d 6100 

Εγγραφή στο Ευρετήριο Αναζήτησης

_version_ 1784614219282382848
author Ευμορφόπουλος, Ευάγγελος Ν., 1946-
author_facet Ευμορφόπουλος, Ευάγγελος Ν., 1946-
author_role Συγγραφέας
author_sort Ευμορφόπουλος, Ευάγγελος Ν., 1946-
author_variant ε ν ε εν ενε
building Campus Library III
collection LIB3 Catalog
contents 1. Εισαγωγή -- 2. Τι είναι ποιότητα -- 3. Τι είναι HCCP -- 4. Τι είναι κίνδυνος: 4.1. Κίνδυνοι-Πηγές -- 4.2. Ανάλυση κινδύνου (Hazard analysis) -- 4.3. Ανάλυση επικινδυνότητας (Risk analysis) -- 4.4. Τεχνικές αναγνώρισης κινδύνων και εντοπισμού σημείων επιμόλυνσης -- 5. Γιατί HACCP: 5.1. Είναι νομοθετική απαίτηση -- 5.2. Ο παραδοσιακός ποιοτικός έλεγχος είναι αναποτελεσματικός -- 5.3. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο -- 5.4. Η συμπεριφορά του καταναλωτή έχει αλλάξει -- 5.5. Είναι ανταποδοτικό -- 5.6. Έχει σημαντικά πλεονεκτήματα -- 5.7. Συνδυάζεται με άλλα διεθνή και εθνικά πρότυπα -- 6. Προαπαιτούμενα προγράμματα -- 7. Αρχές και στάδια HACCP -- 8. Σχεδιασμός και διαχείριση συστήματος HACCP (project management) -- 9. Ανάπτυξη και εφαρμογή συστήματος HACCP: 9.1. Συγκρότηση ομάδας HACCP (στάδιο 1) -- 9.2. Περιγραφή προϊόντος (στάδιο 2) -- 9.3. Αναμενόμενη χρήση προϊόντος (στάδιο 3) -- 9.4. Κατασκευή διαγράμματος ροής (στάδιο 4) -- 9.5. Επιβεβαίωση διαγράμματος ροής στην πράξη (στάδιο 5) -- 9.6. Προσδιορισμός και καταγραφή όλων των σχετικών κινδύνων και μέτρων ελέγχου (στάδιο 6) -- 9.7. Εφαρμογή δέντρου απόφασης για τον προσδιορισμό των ΚΣΕ-CCP (στάδιο 7) -- 9.8. Καθορισμός στόχων και κρίσιμων ορίων σε κάθε ΚΣΕ (στάδιο 8) -- 9.9. Εγκατάσταση διαδικασιών παρακολούθησης για κάθε ΚΣΕ (στάδιο 9) -- 9.10. Καθορισμός διαρθρωτικών ενεργειών για κάθε ΚΣΕ (στάδιο 10) -- 10. Επαλήθευση συστήματος HACCP: 10.1. Επικύρωση -- 10.2. Επαλήθευση -- 11. Τεκμηρίωση -- 12. Ανασκόπηση -- 13. HACCP και νομοθεσία (Παρεκκλίσεις) -- 14. Διεθνή και εθνικά πρότυπα -- 15. Παραδείγματα εφαρμογής HACCP: Υπόθεση εργασίας 1: Συσκευασία και διανομή νωπών ιχθύων (τσιπούρα, λαβράκι) υδατοκαλλιέργειας -- Υπόθεση εργασίας 2: Ψημένο κοτόπουλο σε μερίδες -- Υπόθεση εργασίας 3: Ψύξη του κρέατος μετά το μαγείρεμα -- Υπόθεση εργασίας 4: Παραγωγή και διανομή νωπού χοιρινού λουκάνικου -- Υπόθεση εργασίας 5: Παραγωγή κρεατόπιτας -- Παράρτημα I: Συντομογραφίες -- Παράρτημα II: Δέντρο απόφασης για τα ΚΣΕ του κώδικα τροφίμων -- Παράρτημα ΙΙΙ: Υποδείγματα διαδικασιών, οδηγιών και εντύπων ελέγχου -- Βιβλιογραφία: Ξένη -- Ελληνική.
dewey-full 363.192
dewey-hundreds 300 - Social sciences
dewey-ones 363 - Other social problems and services
dewey-raw 363.192
dewey-search 363.192
dewey-sort 3363.192
dewey-tens 360 - Social problems and services; associations
format Book
fullrecord {"leader":"05138nam a22002777a 4500","fields":[{"003":"OSt"},{"005":"20231016142929.0"},{"008":"220622s2020 gr adf|| b||| 00| 0 eng d"},{"020":{"subfields":[{"a":"9786185252182"}],"ind1":" ","ind2":" "}},{"040":{"subfields":[{"a":"GrATPDL"},{"d":"\u0395\u0398\u039d\u0399\u039a\u0397 \u03a3\u03a7\u039f\u039b\u0397 \u0394\u0397\u039c\u039f\u03a3\u0399\u0391\u03a3 \u03a5\u0393\u0395\u0399\u0391\u03a3-\u039a\u0395\u039d\u03a4\u03a1\u0399\u039a\u0397 \u0392\u0399\u0392\u039b\u0399\u039f\u0398\u0397\u039a\u0397"},{"c":"\u03a0\u0391\u039d\u0395\u03a0\u0399\u03a3\u03a4\u0397\u039c\u0399\u039f\u03a5\u03a0\u039f\u039b\u0397 \u0391\u0398\u0397\u039d\u03a9\u039d"}],"ind1":" ","ind2":" "}},{"041":{"subfields":[{"a":"gre"}],"ind1":" ","ind2":" "}},{"082":{"subfields":[{"a":"363.192"}],"ind1":" ","ind2":" "}},{"100":{"subfields":[{"a":"\u0395\u03c5\u03bc\u03bf\u03c1\u03c6\u03cc\u03c0\u03bf\u03c5\u03bb\u03bf\u03c2, \u0395\u03c5\u03ac\u03b3\u03b3\u03b5\u03bb\u03bf\u03c2 \u039d.,"},{"d":"1946-"},{"9":"3537"},{"e":"\u03a3\u03c5\u03b3\u03b3\u03c1\u03b1\u03c6\u03ad\u03b1\u03c2"}],"ind1":"1","ind2":" "}},{"245":{"subfields":[{"a":"HACCP :"},{"b":"\u03b7 \u03c0\u03bf\u03b9\u03bf\u03c4\u03b9\u03ba\u03ae \u03c0\u03c1\u03bf\u03c3\u03ad\u03b3\u03b3\u03b9\u03c3\u03b7 \u03b1\u03bd\u03ac\u03bb\u03c5\u03c3\u03b7\u03c2 \u03ba\u03b9\u03bd\u03b4\u03cd\u03bd\u03bf\u03c5 : \u03bc\u03b5 \u03b5\u03c6\u03b1\u03c1\u03bc\u03bf\u03c3\u03bc\u03ad\u03bd\u03b1 \u03c0\u03b1\u03c1\u03b1\u03b4\u03b5\u03af\u03b3\u03bc\u03b1\u03c4\u03b1 /"},{"c":"\u0395\u03c5\u03ac\u03b3\u03b3\u03b5\u03bb\u03bf\u03c2 \u0395\u03c5\u03bc\u03bf\u03c1\u03c6\u03cc\u03c0\u03bf\u03c5\u03bb\u03bf\u03c2."}],"ind1":"1","ind2":"0"}},{"260":{"subfields":[{"a":"\u0391\u03b8\u03ae\u03bd\u03b1 :"},{"b":"\u0395\u03ba\u03b4\u03cc\u03c3\u03b5\u03b9\u03c2 \u0388\u03bc\u03b2\u03c1\u03c5\u03bf,"},{"c":"c2020."}],"ind1":" ","ind2":" "}},{"300":{"subfields":[{"a":"319 \u03c3. :"},{"b":"\u03b5\u03b9\u03ba., \u03b4\u03b9\u03b1\u03b3\u03c1., \u03c0\u03af\u03bd. ;"},{"c":"24 \u03b5\u03ba."}],"ind1":" ","ind2":" "}},{"504":{"subfields":[{"a":"\u0392\u03b9\u03b2\u03bb\u03b9\u03bf\u03b3\u03c1\u03b1\u03c6\u03af\u03b1: \u03c3. 311-319."}],"ind1":" ","ind2":" "}},{"505":{"subfields":[{"a":"1. \u0395\u03b9\u03c3\u03b1\u03b3\u03c9\u03b3\u03ae -- 2. \u03a4\u03b9 \u03b5\u03af\u03bd\u03b1\u03b9 \u03c0\u03bf\u03b9\u03cc\u03c4\u03b7\u03c4\u03b1 -- 3. \u03a4\u03b9 \u03b5\u03af\u03bd\u03b1\u03b9 HCCP -- 4. \u03a4\u03b9 \u03b5\u03af\u03bd\u03b1\u03b9 \u03ba\u03af\u03bd\u03b4\u03c5\u03bd\u03bf\u03c2: 4.1. \u039a\u03af\u03bd\u03b4\u03c5\u03bd\u03bf\u03b9-\u03a0\u03b7\u03b3\u03ad\u03c2 -- 4.2. \u0391\u03bd\u03ac\u03bb\u03c5\u03c3\u03b7 \u03ba\u03b9\u03bd\u03b4\u03cd\u03bd\u03bf\u03c5 (Hazard analysis) -- 4.3. \u0391\u03bd\u03ac\u03bb\u03c5\u03c3\u03b7 \u03b5\u03c0\u03b9\u03ba\u03b9\u03bd\u03b4\u03c5\u03bd\u03cc\u03c4\u03b7\u03c4\u03b1\u03c2 (Risk analysis) -- 4.4. \u03a4\u03b5\u03c7\u03bd\u03b9\u03ba\u03ad\u03c2 \u03b1\u03bd\u03b1\u03b3\u03bd\u03ce\u03c1\u03b9\u03c3\u03b7\u03c2 \u03ba\u03b9\u03bd\u03b4\u03cd\u03bd\u03c9\u03bd \u03ba\u03b1\u03b9 \u03b5\u03bd\u03c4\u03bf\u03c0\u03b9\u03c3\u03bc\u03bf\u03cd \u03c3\u03b7\u03bc\u03b5\u03af\u03c9\u03bd \u03b5\u03c0\u03b9\u03bc\u03cc\u03bb\u03c5\u03bd\u03c3\u03b7\u03c2 -- 5. \u0393\u03b9\u03b1\u03c4\u03af HACCP: 5.1. \u0395\u03af\u03bd\u03b1\u03b9 \u03bd\u03bf\u03bc\u03bf\u03b8\u03b5\u03c4\u03b9\u03ba\u03ae \u03b1\u03c0\u03b1\u03af\u03c4\u03b7\u03c3\u03b7 -- 5.2. \u039f \u03c0\u03b1\u03c1\u03b1\u03b4\u03bf\u03c3\u03b9\u03b1\u03ba\u03cc\u03c2 \u03c0\u03bf\u03b9\u03bf\u03c4\u03b9\u03ba\u03cc\u03c2 \u03ad\u03bb\u03b5\u03b3\u03c7\u03bf\u03c2 \u03b5\u03af\u03bd\u03b1\u03b9 \u03b1\u03bd\u03b1\u03c0\u03bf\u03c4\u03b5\u03bb\u03b5\u03c3\u03bc\u03b1\u03c4\u03b9\u03ba\u03cc\u03c2 -- 5.3. \u0395\u03af\u03bd\u03b1\u03b9 \u03b4\u03b9\u03b5\u03b8\u03bd\u03ce\u03c2 \u03b1\u03bd\u03b1\u03b3\u03bd\u03c9\u03c1\u03b9\u03c3\u03bc\u03ad\u03bd\u03bf -- 5.4. \u0397 \u03c3\u03c5\u03bc\u03c0\u03b5\u03c1\u03b9\u03c6\u03bf\u03c1\u03ac \u03c4\u03bf\u03c5 \u03ba\u03b1\u03c4\u03b1\u03bd\u03b1\u03bb\u03c9\u03c4\u03ae \u03ad\u03c7\u03b5\u03b9 \u03b1\u03bb\u03bb\u03ac\u03be\u03b5\u03b9 -- 5.5. \u0395\u03af\u03bd\u03b1\u03b9 \u03b1\u03bd\u03c4\u03b1\u03c0\u03bf\u03b4\u03bf\u03c4\u03b9\u03ba\u03cc -- 5.6. \u0388\u03c7\u03b5\u03b9 \u03c3\u03b7\u03bc\u03b1\u03bd\u03c4\u03b9\u03ba\u03ac \u03c0\u03bb\u03b5\u03bf\u03bd\u03b5\u03ba\u03c4\u03ae\u03bc\u03b1\u03c4\u03b1 -- 5.7. \u03a3\u03c5\u03bd\u03b4\u03c5\u03ac\u03b6\u03b5\u03c4\u03b1\u03b9 \u03bc\u03b5 \u03ac\u03bb\u03bb\u03b1 \u03b4\u03b9\u03b5\u03b8\u03bd\u03ae \u03ba\u03b1\u03b9 \u03b5\u03b8\u03bd\u03b9\u03ba\u03ac \u03c0\u03c1\u03cc\u03c4\u03c5\u03c0\u03b1 -- 6. \u03a0\u03c1\u03bf\u03b1\u03c0\u03b1\u03b9\u03c4\u03bf\u03cd\u03bc\u03b5\u03bd\u03b1 \u03c0\u03c1\u03bf\u03b3\u03c1\u03ac\u03bc\u03bc\u03b1\u03c4\u03b1 -- 7. \u0391\u03c1\u03c7\u03ad\u03c2 \u03ba\u03b1\u03b9 \u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03b1 HACCP -- 8. \u03a3\u03c7\u03b5\u03b4\u03b9\u03b1\u03c3\u03bc\u03cc\u03c2 \u03ba\u03b1\u03b9 \u03b4\u03b9\u03b1\u03c7\u03b5\u03af\u03c1\u03b9\u03c3\u03b7 \u03c3\u03c5\u03c3\u03c4\u03ae\u03bc\u03b1\u03c4\u03bf\u03c2 HACCP (project management) -- 9. \u0391\u03bd\u03ac\u03c0\u03c4\u03c5\u03be\u03b7 \u03ba\u03b1\u03b9 \u03b5\u03c6\u03b1\u03c1\u03bc\u03bf\u03b3\u03ae \u03c3\u03c5\u03c3\u03c4\u03ae\u03bc\u03b1\u03c4\u03bf\u03c2 HACCP: 9.1. \u03a3\u03c5\u03b3\u03ba\u03c1\u03cc\u03c4\u03b7\u03c3\u03b7 \u03bf\u03bc\u03ac\u03b4\u03b1\u03c2 HACCP (\u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03bf 1) -- 9.2. \u03a0\u03b5\u03c1\u03b9\u03b3\u03c1\u03b1\u03c6\u03ae \u03c0\u03c1\u03bf\u03ca\u03cc\u03bd\u03c4\u03bf\u03c2 (\u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03bf 2) -- 9.3. \u0391\u03bd\u03b1\u03bc\u03b5\u03bd\u03cc\u03bc\u03b5\u03bd\u03b7 \u03c7\u03c1\u03ae\u03c3\u03b7 \u03c0\u03c1\u03bf\u03ca\u03cc\u03bd\u03c4\u03bf\u03c2 (\u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03bf 3) -- 9.4. \u039a\u03b1\u03c4\u03b1\u03c3\u03ba\u03b5\u03c5\u03ae \u03b4\u03b9\u03b1\u03b3\u03c1\u03ac\u03bc\u03bc\u03b1\u03c4\u03bf\u03c2 \u03c1\u03bf\u03ae\u03c2 (\u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03bf 4) -- 9.5. \u0395\u03c0\u03b9\u03b2\u03b5\u03b2\u03b1\u03af\u03c9\u03c3\u03b7 \u03b4\u03b9\u03b1\u03b3\u03c1\u03ac\u03bc\u03bc\u03b1\u03c4\u03bf\u03c2 \u03c1\u03bf\u03ae\u03c2 \u03c3\u03c4\u03b7\u03bd \u03c0\u03c1\u03ac\u03be\u03b7 (\u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03bf 5) -- 9.6. \u03a0\u03c1\u03bf\u03c3\u03b4\u03b9\u03bf\u03c1\u03b9\u03c3\u03bc\u03cc\u03c2 \u03ba\u03b1\u03b9 \u03ba\u03b1\u03c4\u03b1\u03b3\u03c1\u03b1\u03c6\u03ae \u03cc\u03bb\u03c9\u03bd \u03c4\u03c9\u03bd \u03c3\u03c7\u03b5\u03c4\u03b9\u03ba\u03ce\u03bd \u03ba\u03b9\u03bd\u03b4\u03cd\u03bd\u03c9\u03bd \u03ba\u03b1\u03b9 \u03bc\u03ad\u03c4\u03c1\u03c9\u03bd \u03b5\u03bb\u03ad\u03b3\u03c7\u03bf\u03c5 (\u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03bf 6) -- 9.7. \u0395\u03c6\u03b1\u03c1\u03bc\u03bf\u03b3\u03ae \u03b4\u03ad\u03bd\u03c4\u03c1\u03bf\u03c5 \u03b1\u03c0\u03cc\u03c6\u03b1\u03c3\u03b7\u03c2 \u03b3\u03b9\u03b1 \u03c4\u03bf\u03bd \u03c0\u03c1\u03bf\u03c3\u03b4\u03b9\u03bf\u03c1\u03b9\u03c3\u03bc\u03cc \u03c4\u03c9\u03bd \u039a\u03a3\u0395-CCP (\u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03bf 7) -- 9.8. \u039a\u03b1\u03b8\u03bf\u03c1\u03b9\u03c3\u03bc\u03cc\u03c2 \u03c3\u03c4\u03cc\u03c7\u03c9\u03bd \u03ba\u03b1\u03b9 \u03ba\u03c1\u03af\u03c3\u03b9\u03bc\u03c9\u03bd \u03bf\u03c1\u03af\u03c9\u03bd \u03c3\u03b5 \u03ba\u03ac\u03b8\u03b5 \u039a\u03a3\u0395 (\u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03bf 8) -- 9.9. \u0395\u03b3\u03ba\u03b1\u03c4\u03ac\u03c3\u03c4\u03b1\u03c3\u03b7 \u03b4\u03b9\u03b1\u03b4\u03b9\u03ba\u03b1\u03c3\u03b9\u03ce\u03bd \u03c0\u03b1\u03c1\u03b1\u03ba\u03bf\u03bb\u03bf\u03cd\u03b8\u03b7\u03c3\u03b7\u03c2 \u03b3\u03b9\u03b1 \u03ba\u03ac\u03b8\u03b5 \u039a\u03a3\u0395 (\u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03bf 9) -- 9.10. \u039a\u03b1\u03b8\u03bf\u03c1\u03b9\u03c3\u03bc\u03cc\u03c2 \u03b4\u03b9\u03b1\u03c1\u03b8\u03c1\u03c9\u03c4\u03b9\u03ba\u03ce\u03bd \u03b5\u03bd\u03b5\u03c1\u03b3\u03b5\u03b9\u03ce\u03bd \u03b3\u03b9\u03b1 \u03ba\u03ac\u03b8\u03b5 \u039a\u03a3\u0395 (\u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03bf 10) -- 10. \u0395\u03c0\u03b1\u03bb\u03ae\u03b8\u03b5\u03c5\u03c3\u03b7 \u03c3\u03c5\u03c3\u03c4\u03ae\u03bc\u03b1\u03c4\u03bf\u03c2 HACCP: 10.1. \u0395\u03c0\u03b9\u03ba\u03cd\u03c1\u03c9\u03c3\u03b7 -- 10.2. \u0395\u03c0\u03b1\u03bb\u03ae\u03b8\u03b5\u03c5\u03c3\u03b7 -- 11. \u03a4\u03b5\u03ba\u03bc\u03b7\u03c1\u03af\u03c9\u03c3\u03b7 -- 12. \u0391\u03bd\u03b1\u03c3\u03ba\u03cc\u03c0\u03b7\u03c3\u03b7 -- 13. HACCP \u03ba\u03b1\u03b9 \u03bd\u03bf\u03bc\u03bf\u03b8\u03b5\u03c3\u03af\u03b1 (\u03a0\u03b1\u03c1\u03b5\u03ba\u03ba\u03bb\u03af\u03c3\u03b5\u03b9\u03c2) -- 14. \u0394\u03b9\u03b5\u03b8\u03bd\u03ae \u03ba\u03b1\u03b9 \u03b5\u03b8\u03bd\u03b9\u03ba\u03ac \u03c0\u03c1\u03cc\u03c4\u03c5\u03c0\u03b1 -- 15. \u03a0\u03b1\u03c1\u03b1\u03b4\u03b5\u03af\u03b3\u03bc\u03b1\u03c4\u03b1 \u03b5\u03c6\u03b1\u03c1\u03bc\u03bf\u03b3\u03ae\u03c2 HACCP: \u03a5\u03c0\u03cc\u03b8\u03b5\u03c3\u03b7 \u03b5\u03c1\u03b3\u03b1\u03c3\u03af\u03b1\u03c2 1: \u03a3\u03c5\u03c3\u03ba\u03b5\u03c5\u03b1\u03c3\u03af\u03b1 \u03ba\u03b1\u03b9 \u03b4\u03b9\u03b1\u03bd\u03bf\u03bc\u03ae \u03bd\u03c9\u03c0\u03ce\u03bd \u03b9\u03c7\u03b8\u03cd\u03c9\u03bd (\u03c4\u03c3\u03b9\u03c0\u03bf\u03cd\u03c1\u03b1, \u03bb\u03b1\u03b2\u03c1\u03ac\u03ba\u03b9) \u03c5\u03b4\u03b1\u03c4\u03bf\u03ba\u03b1\u03bb\u03bb\u03b9\u03ad\u03c1\u03b3\u03b5\u03b9\u03b1\u03c2 -- \u03a5\u03c0\u03cc\u03b8\u03b5\u03c3\u03b7 \u03b5\u03c1\u03b3\u03b1\u03c3\u03af\u03b1\u03c2 2: \u03a8\u03b7\u03bc\u03ad\u03bd\u03bf \u03ba\u03bf\u03c4\u03cc\u03c0\u03bf\u03c5\u03bb\u03bf \u03c3\u03b5 \u03bc\u03b5\u03c1\u03af\u03b4\u03b5\u03c2 -- \u03a5\u03c0\u03cc\u03b8\u03b5\u03c3\u03b7 \u03b5\u03c1\u03b3\u03b1\u03c3\u03af\u03b1\u03c2 3: \u03a8\u03cd\u03be\u03b7 \u03c4\u03bf\u03c5 \u03ba\u03c1\u03ad\u03b1\u03c4\u03bf\u03c2 \u03bc\u03b5\u03c4\u03ac \u03c4\u03bf \u03bc\u03b1\u03b3\u03b5\u03af\u03c1\u03b5\u03bc\u03b1 -- \u03a5\u03c0\u03cc\u03b8\u03b5\u03c3\u03b7 \u03b5\u03c1\u03b3\u03b1\u03c3\u03af\u03b1\u03c2 4: \u03a0\u03b1\u03c1\u03b1\u03b3\u03c9\u03b3\u03ae \u03ba\u03b1\u03b9 \u03b4\u03b9\u03b1\u03bd\u03bf\u03bc\u03ae \u03bd\u03c9\u03c0\u03bf\u03cd \u03c7\u03bf\u03b9\u03c1\u03b9\u03bd\u03bf\u03cd \u03bb\u03bf\u03c5\u03ba\u03ac\u03bd\u03b9\u03ba\u03bf\u03c5 -- \u03a5\u03c0\u03cc\u03b8\u03b5\u03c3\u03b7 \u03b5\u03c1\u03b3\u03b1\u03c3\u03af\u03b1\u03c2 5: \u03a0\u03b1\u03c1\u03b1\u03b3\u03c9\u03b3\u03ae \u03ba\u03c1\u03b5\u03b1\u03c4\u03cc\u03c0\u03b9\u03c4\u03b1\u03c2 -- \u03a0\u03b1\u03c1\u03ac\u03c1\u03c4\u03b7\u03bc\u03b1 I: \u03a3\u03c5\u03bd\u03c4\u03bf\u03bc\u03bf\u03b3\u03c1\u03b1\u03c6\u03af\u03b5\u03c2 -- \u03a0\u03b1\u03c1\u03ac\u03c1\u03c4\u03b7\u03bc\u03b1 II: \u0394\u03ad\u03bd\u03c4\u03c1\u03bf \u03b1\u03c0\u03cc\u03c6\u03b1\u03c3\u03b7\u03c2 \u03b3\u03b9\u03b1 \u03c4\u03b1 \u039a\u03a3\u0395 \u03c4\u03bf\u03c5 \u03ba\u03ce\u03b4\u03b9\u03ba\u03b1 \u03c4\u03c1\u03bf\u03c6\u03af\u03bc\u03c9\u03bd -- \u03a0\u03b1\u03c1\u03ac\u03c1\u03c4\u03b7\u03bc\u03b1 \u0399\u0399\u0399: \u03a5\u03c0\u03bf\u03b4\u03b5\u03af\u03b3\u03bc\u03b1\u03c4\u03b1 \u03b4\u03b9\u03b1\u03b4\u03b9\u03ba\u03b1\u03c3\u03b9\u03ce\u03bd, \u03bf\u03b4\u03b7\u03b3\u03b9\u03ce\u03bd \u03ba\u03b1\u03b9 \u03b5\u03bd\u03c4\u03cd\u03c0\u03c9\u03bd \u03b5\u03bb\u03ad\u03b3\u03c7\u03bf\u03c5 -- \u0392\u03b9\u03b2\u03bb\u03b9\u03bf\u03b3\u03c1\u03b1\u03c6\u03af\u03b1: \u039e\u03ad\u03bd\u03b7 -- \u0395\u03bb\u03bb\u03b7\u03bd\u03b9\u03ba\u03ae."}],"ind1":"8","ind2":" "}},{"650":{"subfields":[{"a":"\u0391\u03bd\u03ac\u03bb\u03c5\u03c3\u03b7 \u039a\u03b9\u03bd\u03b4\u03cd\u03bd\u03c9\u03bd \u03ba\u03b1\u03b9 \u039a\u03c1\u03af\u03c3\u03b9\u03bc\u03b1 \u03a3\u03b7\u03bc\u03b5\u03af\u03b1 \u0395\u03bb\u03ad\u03b3\u03c7\u03bf\u03c5 (\u0391\u03c3\u03c6\u03ac\u03bb\u03b5\u03b9\u03b1 \u03c4\u03c1\u03bf\u03c6\u03af\u03bc\u03c9\u03bd)."},{"9":"3538"}],"ind1":" ","ind2":"0"}},{"650":{"subfields":[{"a":"HACCP (Food safety system)"},{"9":"3539"}],"ind1":" ","ind2":"0"}},{"650":{"subfields":[{"a":"\u0394\u03b9\u03b1\u03c3\u03c6\u03ac\u03bb\u03b9\u03c3\u03b7 \u03c0\u03bf\u03b9\u03cc\u03c4\u03b7\u03c4\u03b1\u03c2."},{"9":"3540"}],"ind1":" ","ind2":"0"}},{"650":{"subfields":[{"a":"Quality assurance."},{"9":"3541"}],"ind1":" ","ind2":"0"}},{"942":{"subfields":[{"2":"ddc"},{"c":"BK"},{"h":"363.192 \u0395\u03a5\u039c"},{"6":"363_192000000000000_\u0395\u03a5\u039c"}],"ind1":" ","ind2":" "}},{"952":{"subfields":[{"0":"0"},{"1":"0"},{"2":"ddc"},{"4":"0"},{"6":"363_192000000000000_\u0395\u03a5\u039c"},{"7":"1"},{"9":"6350"},{"a":"MAIN"},{"b":"MAIN"},{"d":"2022-06-22"},{"l":"0"},{"o":"363.192 \u0395\u03a5\u039c"},{"p":"00006490"},{"r":"2022-06-22"},{"t":"1"},{"w":"2022-06-22"},{"y":"BK"},{"z":"\u0395\u03a5\u0394\u039f\u039e\u039f\u03a3"}],"ind1":" ","ind2":" "}},{"952":{"subfields":[{"0":"0"},{"1":"0"},{"2":"ddc"},{"4":"0"},{"6":"363_192000000000000_\u0395\u03a5\u039c"},{"7":"0"},{"9":"6351"},{"a":"MAIN"},{"b":"MAIN"},{"d":"2022-06-22"},{"l":"0"},{"o":"363.192 \u0395\u03a5\u039c"},{"p":"00006491"},{"r":"2022-06-22"},{"t":"2"},{"w":"2022-06-22"},{"y":"BK"},{"z":"\u0395\u03a5\u0394\u039f\u039e\u039f\u03a3"}],"ind1":" ","ind2":" "}},{"999":{"subfields":[{"c":"6100"},{"d":"6100"}],"ind1":" ","ind2":" "}}]}
id lib3_6100
illustrated Illustrated
institution University of West Attica
isbn 9786185252182
language English
Greek
physical 319 σ. : εικ., διαγρ., πίν. ; 24 εκ.
publishDate 2020
publisher Εκδόσεις Έμβρυο,
record_format marc
spelling Ευμορφόπουλος, Ευάγγελος Ν., 1946- 3537 Συγγραφέας
HACCP : η ποιοτική προσέγγιση ανάλυσης κινδύνου : με εφαρμοσμένα παραδείγματα / Ευάγγελος Ευμορφόπουλος.
Αθήνα : Εκδόσεις Έμβρυο, c2020.
319 σ. : εικ., διαγρ., πίν. ; 24 εκ.
Βιβλιογραφία: σ. 311-319.
1. Εισαγωγή -- 2. Τι είναι ποιότητα -- 3. Τι είναι HCCP -- 4. Τι είναι κίνδυνος: 4.1. Κίνδυνοι-Πηγές -- 4.2. Ανάλυση κινδύνου (Hazard analysis) -- 4.3. Ανάλυση επικινδυνότητας (Risk analysis) -- 4.4. Τεχνικές αναγνώρισης κινδύνων και εντοπισμού σημείων επιμόλυνσης -- 5. Γιατί HACCP: 5.1. Είναι νομοθετική απαίτηση -- 5.2. Ο παραδοσιακός ποιοτικός έλεγχος είναι αναποτελεσματικός -- 5.3. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο -- 5.4. Η συμπεριφορά του καταναλωτή έχει αλλάξει -- 5.5. Είναι ανταποδοτικό -- 5.6. Έχει σημαντικά πλεονεκτήματα -- 5.7. Συνδυάζεται με άλλα διεθνή και εθνικά πρότυπα -- 6. Προαπαιτούμενα προγράμματα -- 7. Αρχές και στάδια HACCP -- 8. Σχεδιασμός και διαχείριση συστήματος HACCP (project management) -- 9. Ανάπτυξη και εφαρμογή συστήματος HACCP: 9.1. Συγκρότηση ομάδας HACCP (στάδιο 1) -- 9.2. Περιγραφή προϊόντος (στάδιο 2) -- 9.3. Αναμενόμενη χρήση προϊόντος (στάδιο 3) -- 9.4. Κατασκευή διαγράμματος ροής (στάδιο 4) -- 9.5. Επιβεβαίωση διαγράμματος ροής στην πράξη (στάδιο 5) -- 9.6. Προσδιορισμός και καταγραφή όλων των σχετικών κινδύνων και μέτρων ελέγχου (στάδιο 6) -- 9.7. Εφαρμογή δέντρου απόφασης για τον προσδιορισμό των ΚΣΕ-CCP (στάδιο 7) -- 9.8. Καθορισμός στόχων και κρίσιμων ορίων σε κάθε ΚΣΕ (στάδιο 8) -- 9.9. Εγκατάσταση διαδικασιών παρακολούθησης για κάθε ΚΣΕ (στάδιο 9) -- 9.10. Καθορισμός διαρθρωτικών ενεργειών για κάθε ΚΣΕ (στάδιο 10) -- 10. Επαλήθευση συστήματος HACCP: 10.1. Επικύρωση -- 10.2. Επαλήθευση -- 11. Τεκμηρίωση -- 12. Ανασκόπηση -- 13. HACCP και νομοθεσία (Παρεκκλίσεις) -- 14. Διεθνή και εθνικά πρότυπα -- 15. Παραδείγματα εφαρμογής HACCP: Υπόθεση εργασίας 1: Συσκευασία και διανομή νωπών ιχθύων (τσιπούρα, λαβράκι) υδατοκαλλιέργειας -- Υπόθεση εργασίας 2: Ψημένο κοτόπουλο σε μερίδες -- Υπόθεση εργασίας 3: Ψύξη του κρέατος μετά το μαγείρεμα -- Υπόθεση εργασίας 4: Παραγωγή και διανομή νωπού χοιρινού λουκάνικου -- Υπόθεση εργασίας 5: Παραγωγή κρεατόπιτας -- Παράρτημα I: Συντομογραφίες -- Παράρτημα II: Δέντρο απόφασης για τα ΚΣΕ του κώδικα τροφίμων -- Παράρτημα ΙΙΙ: Υποδείγματα διαδικασιών, οδηγιών και εντύπων ελέγχου -- Βιβλιογραφία: Ξένη -- Ελληνική.
Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (Ασφάλεια τροφίμων). 3538
HACCP (Food safety system) 3539
Διασφάλιση ποιότητας. 3540
Quality assurance. 3541
spellingShingle Ευμορφόπουλος, Ευάγγελος Ν., 1946-
HACCP : η ποιοτική προσέγγιση ανάλυσης κινδύνου : με εφαρμοσμένα παραδείγματα /
1. Εισαγωγή -- 2. Τι είναι ποιότητα -- 3. Τι είναι HCCP -- 4. Τι είναι κίνδυνος: 4.1. Κίνδυνοι-Πηγές -- 4.2. Ανάλυση κινδύνου (Hazard analysis) -- 4.3. Ανάλυση επικινδυνότητας (Risk analysis) -- 4.4. Τεχνικές αναγνώρισης κινδύνων και εντοπισμού σημείων επιμόλυνσης -- 5. Γιατί HACCP: 5.1. Είναι νομοθετική απαίτηση -- 5.2. Ο παραδοσιακός ποιοτικός έλεγχος είναι αναποτελεσματικός -- 5.3. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο -- 5.4. Η συμπεριφορά του καταναλωτή έχει αλλάξει -- 5.5. Είναι ανταποδοτικό -- 5.6. Έχει σημαντικά πλεονεκτήματα -- 5.7. Συνδυάζεται με άλλα διεθνή και εθνικά πρότυπα -- 6. Προαπαιτούμενα προγράμματα -- 7. Αρχές και στάδια HACCP -- 8. Σχεδιασμός και διαχείριση συστήματος HACCP (project management) -- 9. Ανάπτυξη και εφαρμογή συστήματος HACCP: 9.1. Συγκρότηση ομάδας HACCP (στάδιο 1) -- 9.2. Περιγραφή προϊόντος (στάδιο 2) -- 9.3. Αναμενόμενη χρήση προϊόντος (στάδιο 3) -- 9.4. Κατασκευή διαγράμματος ροής (στάδιο 4) -- 9.5. Επιβεβαίωση διαγράμματος ροής στην πράξη (στάδιο 5) -- 9.6. Προσδιορισμός και καταγραφή όλων των σχετικών κινδύνων και μέτρων ελέγχου (στάδιο 6) -- 9.7. Εφαρμογή δέντρου απόφασης για τον προσδιορισμό των ΚΣΕ-CCP (στάδιο 7) -- 9.8. Καθορισμός στόχων και κρίσιμων ορίων σε κάθε ΚΣΕ (στάδιο 8) -- 9.9. Εγκατάσταση διαδικασιών παρακολούθησης για κάθε ΚΣΕ (στάδιο 9) -- 9.10. Καθορισμός διαρθρωτικών ενεργειών για κάθε ΚΣΕ (στάδιο 10) -- 10. Επαλήθευση συστήματος HACCP: 10.1. Επικύρωση -- 10.2. Επαλήθευση -- 11. Τεκμηρίωση -- 12. Ανασκόπηση -- 13. HACCP και νομοθεσία (Παρεκκλίσεις) -- 14. Διεθνή και εθνικά πρότυπα -- 15. Παραδείγματα εφαρμογής HACCP: Υπόθεση εργασίας 1: Συσκευασία και διανομή νωπών ιχθύων (τσιπούρα, λαβράκι) υδατοκαλλιέργειας -- Υπόθεση εργασίας 2: Ψημένο κοτόπουλο σε μερίδες -- Υπόθεση εργασίας 3: Ψύξη του κρέατος μετά το μαγείρεμα -- Υπόθεση εργασίας 4: Παραγωγή και διανομή νωπού χοιρινού λουκάνικου -- Υπόθεση εργασίας 5: Παραγωγή κρεατόπιτας -- Παράρτημα I: Συντομογραφίες -- Παράρτημα II: Δέντρο απόφασης για τα ΚΣΕ του κώδικα τροφίμων -- Παράρτημα ΙΙΙ: Υποδείγματα διαδικασιών, οδηγιών και εντύπων ελέγχου -- Βιβλιογραφία: Ξένη -- Ελληνική.
Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (Ασφάλεια τροφίμων). 3538
HACCP (Food safety system) 3539
Διασφάλιση ποιότητας. 3540
Quality assurance. 3541
title HACCP : η ποιοτική προσέγγιση ανάλυσης κινδύνου : με εφαρμοσμένα παραδείγματα /
title_auth HACCP : η ποιοτική προσέγγιση ανάλυσης κινδύνου : με εφαρμοσμένα παραδείγματα /
title_full HACCP : η ποιοτική προσέγγιση ανάλυσης κινδύνου : με εφαρμοσμένα παραδείγματα / Ευάγγελος Ευμορφόπουλος.
title_fullStr HACCP : η ποιοτική προσέγγιση ανάλυσης κινδύνου : με εφαρμοσμένα παραδείγματα / Ευάγγελος Ευμορφόπουλος.
title_full_unstemmed HACCP : η ποιοτική προσέγγιση ανάλυσης κινδύνου : με εφαρμοσμένα παραδείγματα / Ευάγγελος Ευμορφόπουλος.
title_short HACCP :
title_sort haccp η ποιοτικη προσεγγιση αναλυσης κινδυνου με εφαρμοσμενα παραδειγματα
title_sub η ποιοτική προσέγγιση ανάλυσης κινδύνου : με εφαρμοσμένα παραδείγματα /
topic Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (Ασφάλεια τροφίμων). 3538
HACCP (Food safety system) 3539
Διασφάλιση ποιότητας. 3540
Quality assurance. 3541
topic_facet Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (Ασφάλεια τροφίμων).
HACCP (Food safety system)
Διασφάλιση ποιότητας.
Quality assurance.
work_keys_str_mv AT eumorphopouloseuangelosn haccpēpoiotikēprosengisēanalysēskindynoumeepharmosmenaparadeigmata