HACCP : η ποιοτική προσέγγιση ανάλυσης κινδύνου : με εφαρμοσμένα παραδείγματα /
Κύριος συγγραφέας: | |
---|---|
Μορφή: | Βιβλίο |
Γλώσσα: | English Greek |
Έκδοση: |
Αθήνα :
Εκδόσεις Έμβρυο,
c2020.
|
Θέματα: |
MARC
LEADER | 00000nam a22000007a 4500 | ||
---|---|---|---|
003 | OSt | ||
005 | 20231016142929.0 | ||
008 | 220622s2020 gr adf|| b||| 00| 0 eng d | ||
020 | |a 9786185252182 | ||
040 | |a GrATPDL |d ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ |c ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ | ||
041 | |a gre | ||
082 | |a 363.192 | ||
100 | 1 | |a Ευμορφόπουλος, Ευάγγελος Ν., |d 1946- |9 3537 |e Συγγραφέας | |
245 | 1 | 0 | |a HACCP : |b η ποιοτική προσέγγιση ανάλυσης κινδύνου : με εφαρμοσμένα παραδείγματα / |c Ευάγγελος Ευμορφόπουλος. |
260 | |a Αθήνα : |b Εκδόσεις Έμβρυο, |c c2020. | ||
300 | |a 319 σ. : |b εικ., διαγρ., πίν. ; |c 24 εκ. | ||
504 | |a Βιβλιογραφία: σ. 311-319. | ||
505 | 8 | |a 1. Εισαγωγή -- 2. Τι είναι ποιότητα -- 3. Τι είναι HCCP -- 4. Τι είναι κίνδυνος: 4.1. Κίνδυνοι-Πηγές -- 4.2. Ανάλυση κινδύνου (Hazard analysis) -- 4.3. Ανάλυση επικινδυνότητας (Risk analysis) -- 4.4. Τεχνικές αναγνώρισης κινδύνων και εντοπισμού σημείων επιμόλυνσης -- 5. Γιατί HACCP: 5.1. Είναι νομοθετική απαίτηση -- 5.2. Ο παραδοσιακός ποιοτικός έλεγχος είναι αναποτελεσματικός -- 5.3. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο -- 5.4. Η συμπεριφορά του καταναλωτή έχει αλλάξει -- 5.5. Είναι ανταποδοτικό -- 5.6. Έχει σημαντικά πλεονεκτήματα -- 5.7. Συνδυάζεται με άλλα διεθνή και εθνικά πρότυπα -- 6. Προαπαιτούμενα προγράμματα -- 7. Αρχές και στάδια HACCP -- 8. Σχεδιασμός και διαχείριση συστήματος HACCP (project management) -- 9. Ανάπτυξη και εφαρμογή συστήματος HACCP: 9.1. Συγκρότηση ομάδας HACCP (στάδιο 1) -- 9.2. Περιγραφή προϊόντος (στάδιο 2) -- 9.3. Αναμενόμενη χρήση προϊόντος (στάδιο 3) -- 9.4. Κατασκευή διαγράμματος ροής (στάδιο 4) -- 9.5. Επιβεβαίωση διαγράμματος ροής στην πράξη (στάδιο 5) -- 9.6. Προσδιορισμός και καταγραφή όλων των σχετικών κινδύνων και μέτρων ελέγχου (στάδιο 6) -- 9.7. Εφαρμογή δέντρου απόφασης για τον προσδιορισμό των ΚΣΕ-CCP (στάδιο 7) -- 9.8. Καθορισμός στόχων και κρίσιμων ορίων σε κάθε ΚΣΕ (στάδιο 8) -- 9.9. Εγκατάσταση διαδικασιών παρακολούθησης για κάθε ΚΣΕ (στάδιο 9) -- 9.10. Καθορισμός διαρθρωτικών ενεργειών για κάθε ΚΣΕ (στάδιο 10) -- 10. Επαλήθευση συστήματος HACCP: 10.1. Επικύρωση -- 10.2. Επαλήθευση -- 11. Τεκμηρίωση -- 12. Ανασκόπηση -- 13. HACCP και νομοθεσία (Παρεκκλίσεις) -- 14. Διεθνή και εθνικά πρότυπα -- 15. Παραδείγματα εφαρμογής HACCP: Υπόθεση εργασίας 1: Συσκευασία και διανομή νωπών ιχθύων (τσιπούρα, λαβράκι) υδατοκαλλιέργειας -- Υπόθεση εργασίας 2: Ψημένο κοτόπουλο σε μερίδες -- Υπόθεση εργασίας 3: Ψύξη του κρέατος μετά το μαγείρεμα -- Υπόθεση εργασίας 4: Παραγωγή και διανομή νωπού χοιρινού λουκάνικου -- Υπόθεση εργασίας 5: Παραγωγή κρεατόπιτας -- Παράρτημα I: Συντομογραφίες -- Παράρτημα II: Δέντρο απόφασης για τα ΚΣΕ του κώδικα τροφίμων -- Παράρτημα ΙΙΙ: Υποδείγματα διαδικασιών, οδηγιών και εντύπων ελέγχου -- Βιβλιογραφία: Ξένη -- Ελληνική. | |
650 | 0 | |a Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (Ασφάλεια τροφίμων). |9 3538 | |
650 | 0 | |a HACCP (Food safety system) |9 3539 | |
650 | 0 | |a Διασφάλιση ποιότητας. |9 3540 | |
650 | 0 | |a Quality assurance. |9 3541 | |
942 | |2 ddc |c BK |h 363.192 ΕΥΜ |6 363_192000000000000_ΕΥΜ | ||
952 | |0 0 |1 0 |2 ddc |4 0 |6 363_192000000000000_ΕΥΜ |7 1 |9 6350 |a MAIN |b MAIN |d 2022-06-22 |l 0 |o 363.192 ΕΥΜ |p 00006490 |r 2022-06-22 |t 1 |w 2022-06-22 |y BK |z ΕΥΔΟΞΟΣ | ||
952 | |0 0 |1 0 |2 ddc |4 0 |6 363_192000000000000_ΕΥΜ |7 0 |9 6351 |a MAIN |b MAIN |d 2022-06-22 |l 0 |o 363.192 ΕΥΜ |p 00006491 |r 2022-06-22 |t 2 |w 2022-06-22 |y BK |z ΕΥΔΟΞΟΣ | ||
999 | |c 6100 |d 6100 |
Εγγραφή στο Ευρετήριο Αναζήτησης
_version_ | 1784614219282382848 |
---|---|
author | Ευμορφόπουλος, Ευάγγελος Ν., 1946- |
author_facet | Ευμορφόπουλος, Ευάγγελος Ν., 1946- |
author_role | Συγγραφέας |
author_sort | Ευμορφόπουλος, Ευάγγελος Ν., 1946- |
author_variant | ε ν ε εν ενε |
building | Campus Library III |
collection | LIB3 Catalog |
contents | 1. Εισαγωγή -- 2. Τι είναι ποιότητα -- 3. Τι είναι HCCP -- 4. Τι είναι κίνδυνος: 4.1. Κίνδυνοι-Πηγές -- 4.2. Ανάλυση κινδύνου (Hazard analysis) -- 4.3. Ανάλυση επικινδυνότητας (Risk analysis) -- 4.4. Τεχνικές αναγνώρισης κινδύνων και εντοπισμού σημείων επιμόλυνσης -- 5. Γιατί HACCP: 5.1. Είναι νομοθετική απαίτηση -- 5.2. Ο παραδοσιακός ποιοτικός έλεγχος είναι αναποτελεσματικός -- 5.3. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο -- 5.4. Η συμπεριφορά του καταναλωτή έχει αλλάξει -- 5.5. Είναι ανταποδοτικό -- 5.6. Έχει σημαντικά πλεονεκτήματα -- 5.7. Συνδυάζεται με άλλα διεθνή και εθνικά πρότυπα -- 6. Προαπαιτούμενα προγράμματα -- 7. Αρχές και στάδια HACCP -- 8. Σχεδιασμός και διαχείριση συστήματος HACCP (project management) -- 9. Ανάπτυξη και εφαρμογή συστήματος HACCP: 9.1. Συγκρότηση ομάδας HACCP (στάδιο 1) -- 9.2. Περιγραφή προϊόντος (στάδιο 2) -- 9.3. Αναμενόμενη χρήση προϊόντος (στάδιο 3) -- 9.4. Κατασκευή διαγράμματος ροής (στάδιο 4) -- 9.5. Επιβεβαίωση διαγράμματος ροής στην πράξη (στάδιο 5) -- 9.6. Προσδιορισμός και καταγραφή όλων των σχετικών κινδύνων και μέτρων ελέγχου (στάδιο 6) -- 9.7. Εφαρμογή δέντρου απόφασης για τον προσδιορισμό των ΚΣΕ-CCP (στάδιο 7) -- 9.8. Καθορισμός στόχων και κρίσιμων ορίων σε κάθε ΚΣΕ (στάδιο 8) -- 9.9. Εγκατάσταση διαδικασιών παρακολούθησης για κάθε ΚΣΕ (στάδιο 9) -- 9.10. Καθορισμός διαρθρωτικών ενεργειών για κάθε ΚΣΕ (στάδιο 10) -- 10. Επαλήθευση συστήματος HACCP: 10.1. Επικύρωση -- 10.2. Επαλήθευση -- 11. Τεκμηρίωση -- 12. Ανασκόπηση -- 13. HACCP και νομοθεσία (Παρεκκλίσεις) -- 14. Διεθνή και εθνικά πρότυπα -- 15. Παραδείγματα εφαρμογής HACCP: Υπόθεση εργασίας 1: Συσκευασία και διανομή νωπών ιχθύων (τσιπούρα, λαβράκι) υδατοκαλλιέργειας -- Υπόθεση εργασίας 2: Ψημένο κοτόπουλο σε μερίδες -- Υπόθεση εργασίας 3: Ψύξη του κρέατος μετά το μαγείρεμα -- Υπόθεση εργασίας 4: Παραγωγή και διανομή νωπού χοιρινού λουκάνικου -- Υπόθεση εργασίας 5: Παραγωγή κρεατόπιτας -- Παράρτημα I: Συντομογραφίες -- Παράρτημα II: Δέντρο απόφασης για τα ΚΣΕ του κώδικα τροφίμων -- Παράρτημα ΙΙΙ: Υποδείγματα διαδικασιών, οδηγιών και εντύπων ελέγχου -- Βιβλιογραφία: Ξένη -- Ελληνική. |
dewey-full | 363.192 |
dewey-hundreds | 300 - Social sciences |
dewey-ones | 363 - Other social problems and services |
dewey-raw | 363.192 |
dewey-search | 363.192 |
dewey-sort | 3363.192 |
dewey-tens | 360 - Social problems and services; associations |
format | Book |
fullrecord | {"leader":"05138nam a22002777a 4500","fields":[{"003":"OSt"},{"005":"20231016142929.0"},{"008":"220622s2020 gr adf|| b||| 00| 0 eng d"},{"020":{"subfields":[{"a":"9786185252182"}],"ind1":" ","ind2":" "}},{"040":{"subfields":[{"a":"GrATPDL"},{"d":"\u0395\u0398\u039d\u0399\u039a\u0397 \u03a3\u03a7\u039f\u039b\u0397 \u0394\u0397\u039c\u039f\u03a3\u0399\u0391\u03a3 \u03a5\u0393\u0395\u0399\u0391\u03a3-\u039a\u0395\u039d\u03a4\u03a1\u0399\u039a\u0397 \u0392\u0399\u0392\u039b\u0399\u039f\u0398\u0397\u039a\u0397"},{"c":"\u03a0\u0391\u039d\u0395\u03a0\u0399\u03a3\u03a4\u0397\u039c\u0399\u039f\u03a5\u03a0\u039f\u039b\u0397 \u0391\u0398\u0397\u039d\u03a9\u039d"}],"ind1":" ","ind2":" "}},{"041":{"subfields":[{"a":"gre"}],"ind1":" ","ind2":" "}},{"082":{"subfields":[{"a":"363.192"}],"ind1":" ","ind2":" "}},{"100":{"subfields":[{"a":"\u0395\u03c5\u03bc\u03bf\u03c1\u03c6\u03cc\u03c0\u03bf\u03c5\u03bb\u03bf\u03c2, \u0395\u03c5\u03ac\u03b3\u03b3\u03b5\u03bb\u03bf\u03c2 \u039d.,"},{"d":"1946-"},{"9":"3537"},{"e":"\u03a3\u03c5\u03b3\u03b3\u03c1\u03b1\u03c6\u03ad\u03b1\u03c2"}],"ind1":"1","ind2":" "}},{"245":{"subfields":[{"a":"HACCP :"},{"b":"\u03b7 \u03c0\u03bf\u03b9\u03bf\u03c4\u03b9\u03ba\u03ae \u03c0\u03c1\u03bf\u03c3\u03ad\u03b3\u03b3\u03b9\u03c3\u03b7 \u03b1\u03bd\u03ac\u03bb\u03c5\u03c3\u03b7\u03c2 \u03ba\u03b9\u03bd\u03b4\u03cd\u03bd\u03bf\u03c5 : \u03bc\u03b5 \u03b5\u03c6\u03b1\u03c1\u03bc\u03bf\u03c3\u03bc\u03ad\u03bd\u03b1 \u03c0\u03b1\u03c1\u03b1\u03b4\u03b5\u03af\u03b3\u03bc\u03b1\u03c4\u03b1 /"},{"c":"\u0395\u03c5\u03ac\u03b3\u03b3\u03b5\u03bb\u03bf\u03c2 \u0395\u03c5\u03bc\u03bf\u03c1\u03c6\u03cc\u03c0\u03bf\u03c5\u03bb\u03bf\u03c2."}],"ind1":"1","ind2":"0"}},{"260":{"subfields":[{"a":"\u0391\u03b8\u03ae\u03bd\u03b1 :"},{"b":"\u0395\u03ba\u03b4\u03cc\u03c3\u03b5\u03b9\u03c2 \u0388\u03bc\u03b2\u03c1\u03c5\u03bf,"},{"c":"c2020."}],"ind1":" ","ind2":" "}},{"300":{"subfields":[{"a":"319 \u03c3. :"},{"b":"\u03b5\u03b9\u03ba., \u03b4\u03b9\u03b1\u03b3\u03c1., \u03c0\u03af\u03bd. ;"},{"c":"24 \u03b5\u03ba."}],"ind1":" ","ind2":" "}},{"504":{"subfields":[{"a":"\u0392\u03b9\u03b2\u03bb\u03b9\u03bf\u03b3\u03c1\u03b1\u03c6\u03af\u03b1: \u03c3. 311-319."}],"ind1":" ","ind2":" "}},{"505":{"subfields":[{"a":"1. \u0395\u03b9\u03c3\u03b1\u03b3\u03c9\u03b3\u03ae -- 2. \u03a4\u03b9 \u03b5\u03af\u03bd\u03b1\u03b9 \u03c0\u03bf\u03b9\u03cc\u03c4\u03b7\u03c4\u03b1 -- 3. \u03a4\u03b9 \u03b5\u03af\u03bd\u03b1\u03b9 HCCP -- 4. \u03a4\u03b9 \u03b5\u03af\u03bd\u03b1\u03b9 \u03ba\u03af\u03bd\u03b4\u03c5\u03bd\u03bf\u03c2: 4.1. \u039a\u03af\u03bd\u03b4\u03c5\u03bd\u03bf\u03b9-\u03a0\u03b7\u03b3\u03ad\u03c2 -- 4.2. \u0391\u03bd\u03ac\u03bb\u03c5\u03c3\u03b7 \u03ba\u03b9\u03bd\u03b4\u03cd\u03bd\u03bf\u03c5 (Hazard analysis) -- 4.3. \u0391\u03bd\u03ac\u03bb\u03c5\u03c3\u03b7 \u03b5\u03c0\u03b9\u03ba\u03b9\u03bd\u03b4\u03c5\u03bd\u03cc\u03c4\u03b7\u03c4\u03b1\u03c2 (Risk analysis) -- 4.4. \u03a4\u03b5\u03c7\u03bd\u03b9\u03ba\u03ad\u03c2 \u03b1\u03bd\u03b1\u03b3\u03bd\u03ce\u03c1\u03b9\u03c3\u03b7\u03c2 \u03ba\u03b9\u03bd\u03b4\u03cd\u03bd\u03c9\u03bd \u03ba\u03b1\u03b9 \u03b5\u03bd\u03c4\u03bf\u03c0\u03b9\u03c3\u03bc\u03bf\u03cd \u03c3\u03b7\u03bc\u03b5\u03af\u03c9\u03bd \u03b5\u03c0\u03b9\u03bc\u03cc\u03bb\u03c5\u03bd\u03c3\u03b7\u03c2 -- 5. \u0393\u03b9\u03b1\u03c4\u03af HACCP: 5.1. \u0395\u03af\u03bd\u03b1\u03b9 \u03bd\u03bf\u03bc\u03bf\u03b8\u03b5\u03c4\u03b9\u03ba\u03ae \u03b1\u03c0\u03b1\u03af\u03c4\u03b7\u03c3\u03b7 -- 5.2. \u039f \u03c0\u03b1\u03c1\u03b1\u03b4\u03bf\u03c3\u03b9\u03b1\u03ba\u03cc\u03c2 \u03c0\u03bf\u03b9\u03bf\u03c4\u03b9\u03ba\u03cc\u03c2 \u03ad\u03bb\u03b5\u03b3\u03c7\u03bf\u03c2 \u03b5\u03af\u03bd\u03b1\u03b9 \u03b1\u03bd\u03b1\u03c0\u03bf\u03c4\u03b5\u03bb\u03b5\u03c3\u03bc\u03b1\u03c4\u03b9\u03ba\u03cc\u03c2 -- 5.3. \u0395\u03af\u03bd\u03b1\u03b9 \u03b4\u03b9\u03b5\u03b8\u03bd\u03ce\u03c2 \u03b1\u03bd\u03b1\u03b3\u03bd\u03c9\u03c1\u03b9\u03c3\u03bc\u03ad\u03bd\u03bf -- 5.4. \u0397 \u03c3\u03c5\u03bc\u03c0\u03b5\u03c1\u03b9\u03c6\u03bf\u03c1\u03ac \u03c4\u03bf\u03c5 \u03ba\u03b1\u03c4\u03b1\u03bd\u03b1\u03bb\u03c9\u03c4\u03ae \u03ad\u03c7\u03b5\u03b9 \u03b1\u03bb\u03bb\u03ac\u03be\u03b5\u03b9 -- 5.5. \u0395\u03af\u03bd\u03b1\u03b9 \u03b1\u03bd\u03c4\u03b1\u03c0\u03bf\u03b4\u03bf\u03c4\u03b9\u03ba\u03cc -- 5.6. \u0388\u03c7\u03b5\u03b9 \u03c3\u03b7\u03bc\u03b1\u03bd\u03c4\u03b9\u03ba\u03ac \u03c0\u03bb\u03b5\u03bf\u03bd\u03b5\u03ba\u03c4\u03ae\u03bc\u03b1\u03c4\u03b1 -- 5.7. \u03a3\u03c5\u03bd\u03b4\u03c5\u03ac\u03b6\u03b5\u03c4\u03b1\u03b9 \u03bc\u03b5 \u03ac\u03bb\u03bb\u03b1 \u03b4\u03b9\u03b5\u03b8\u03bd\u03ae \u03ba\u03b1\u03b9 \u03b5\u03b8\u03bd\u03b9\u03ba\u03ac \u03c0\u03c1\u03cc\u03c4\u03c5\u03c0\u03b1 -- 6. \u03a0\u03c1\u03bf\u03b1\u03c0\u03b1\u03b9\u03c4\u03bf\u03cd\u03bc\u03b5\u03bd\u03b1 \u03c0\u03c1\u03bf\u03b3\u03c1\u03ac\u03bc\u03bc\u03b1\u03c4\u03b1 -- 7. \u0391\u03c1\u03c7\u03ad\u03c2 \u03ba\u03b1\u03b9 \u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03b1 HACCP -- 8. \u03a3\u03c7\u03b5\u03b4\u03b9\u03b1\u03c3\u03bc\u03cc\u03c2 \u03ba\u03b1\u03b9 \u03b4\u03b9\u03b1\u03c7\u03b5\u03af\u03c1\u03b9\u03c3\u03b7 \u03c3\u03c5\u03c3\u03c4\u03ae\u03bc\u03b1\u03c4\u03bf\u03c2 HACCP (project management) -- 9. \u0391\u03bd\u03ac\u03c0\u03c4\u03c5\u03be\u03b7 \u03ba\u03b1\u03b9 \u03b5\u03c6\u03b1\u03c1\u03bc\u03bf\u03b3\u03ae \u03c3\u03c5\u03c3\u03c4\u03ae\u03bc\u03b1\u03c4\u03bf\u03c2 HACCP: 9.1. \u03a3\u03c5\u03b3\u03ba\u03c1\u03cc\u03c4\u03b7\u03c3\u03b7 \u03bf\u03bc\u03ac\u03b4\u03b1\u03c2 HACCP (\u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03bf 1) -- 9.2. \u03a0\u03b5\u03c1\u03b9\u03b3\u03c1\u03b1\u03c6\u03ae \u03c0\u03c1\u03bf\u03ca\u03cc\u03bd\u03c4\u03bf\u03c2 (\u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03bf 2) -- 9.3. \u0391\u03bd\u03b1\u03bc\u03b5\u03bd\u03cc\u03bc\u03b5\u03bd\u03b7 \u03c7\u03c1\u03ae\u03c3\u03b7 \u03c0\u03c1\u03bf\u03ca\u03cc\u03bd\u03c4\u03bf\u03c2 (\u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03bf 3) -- 9.4. \u039a\u03b1\u03c4\u03b1\u03c3\u03ba\u03b5\u03c5\u03ae \u03b4\u03b9\u03b1\u03b3\u03c1\u03ac\u03bc\u03bc\u03b1\u03c4\u03bf\u03c2 \u03c1\u03bf\u03ae\u03c2 (\u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03bf 4) -- 9.5. \u0395\u03c0\u03b9\u03b2\u03b5\u03b2\u03b1\u03af\u03c9\u03c3\u03b7 \u03b4\u03b9\u03b1\u03b3\u03c1\u03ac\u03bc\u03bc\u03b1\u03c4\u03bf\u03c2 \u03c1\u03bf\u03ae\u03c2 \u03c3\u03c4\u03b7\u03bd \u03c0\u03c1\u03ac\u03be\u03b7 (\u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03bf 5) -- 9.6. \u03a0\u03c1\u03bf\u03c3\u03b4\u03b9\u03bf\u03c1\u03b9\u03c3\u03bc\u03cc\u03c2 \u03ba\u03b1\u03b9 \u03ba\u03b1\u03c4\u03b1\u03b3\u03c1\u03b1\u03c6\u03ae \u03cc\u03bb\u03c9\u03bd \u03c4\u03c9\u03bd \u03c3\u03c7\u03b5\u03c4\u03b9\u03ba\u03ce\u03bd \u03ba\u03b9\u03bd\u03b4\u03cd\u03bd\u03c9\u03bd \u03ba\u03b1\u03b9 \u03bc\u03ad\u03c4\u03c1\u03c9\u03bd \u03b5\u03bb\u03ad\u03b3\u03c7\u03bf\u03c5 (\u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03bf 6) -- 9.7. \u0395\u03c6\u03b1\u03c1\u03bc\u03bf\u03b3\u03ae \u03b4\u03ad\u03bd\u03c4\u03c1\u03bf\u03c5 \u03b1\u03c0\u03cc\u03c6\u03b1\u03c3\u03b7\u03c2 \u03b3\u03b9\u03b1 \u03c4\u03bf\u03bd \u03c0\u03c1\u03bf\u03c3\u03b4\u03b9\u03bf\u03c1\u03b9\u03c3\u03bc\u03cc \u03c4\u03c9\u03bd \u039a\u03a3\u0395-CCP (\u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03bf 7) -- 9.8. \u039a\u03b1\u03b8\u03bf\u03c1\u03b9\u03c3\u03bc\u03cc\u03c2 \u03c3\u03c4\u03cc\u03c7\u03c9\u03bd \u03ba\u03b1\u03b9 \u03ba\u03c1\u03af\u03c3\u03b9\u03bc\u03c9\u03bd \u03bf\u03c1\u03af\u03c9\u03bd \u03c3\u03b5 \u03ba\u03ac\u03b8\u03b5 \u039a\u03a3\u0395 (\u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03bf 8) -- 9.9. \u0395\u03b3\u03ba\u03b1\u03c4\u03ac\u03c3\u03c4\u03b1\u03c3\u03b7 \u03b4\u03b9\u03b1\u03b4\u03b9\u03ba\u03b1\u03c3\u03b9\u03ce\u03bd \u03c0\u03b1\u03c1\u03b1\u03ba\u03bf\u03bb\u03bf\u03cd\u03b8\u03b7\u03c3\u03b7\u03c2 \u03b3\u03b9\u03b1 \u03ba\u03ac\u03b8\u03b5 \u039a\u03a3\u0395 (\u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03bf 9) -- 9.10. \u039a\u03b1\u03b8\u03bf\u03c1\u03b9\u03c3\u03bc\u03cc\u03c2 \u03b4\u03b9\u03b1\u03c1\u03b8\u03c1\u03c9\u03c4\u03b9\u03ba\u03ce\u03bd \u03b5\u03bd\u03b5\u03c1\u03b3\u03b5\u03b9\u03ce\u03bd \u03b3\u03b9\u03b1 \u03ba\u03ac\u03b8\u03b5 \u039a\u03a3\u0395 (\u03c3\u03c4\u03ac\u03b4\u03b9\u03bf 10) -- 10. \u0395\u03c0\u03b1\u03bb\u03ae\u03b8\u03b5\u03c5\u03c3\u03b7 \u03c3\u03c5\u03c3\u03c4\u03ae\u03bc\u03b1\u03c4\u03bf\u03c2 HACCP: 10.1. \u0395\u03c0\u03b9\u03ba\u03cd\u03c1\u03c9\u03c3\u03b7 -- 10.2. \u0395\u03c0\u03b1\u03bb\u03ae\u03b8\u03b5\u03c5\u03c3\u03b7 -- 11. \u03a4\u03b5\u03ba\u03bc\u03b7\u03c1\u03af\u03c9\u03c3\u03b7 -- 12. \u0391\u03bd\u03b1\u03c3\u03ba\u03cc\u03c0\u03b7\u03c3\u03b7 -- 13. HACCP \u03ba\u03b1\u03b9 \u03bd\u03bf\u03bc\u03bf\u03b8\u03b5\u03c3\u03af\u03b1 (\u03a0\u03b1\u03c1\u03b5\u03ba\u03ba\u03bb\u03af\u03c3\u03b5\u03b9\u03c2) -- 14. \u0394\u03b9\u03b5\u03b8\u03bd\u03ae \u03ba\u03b1\u03b9 \u03b5\u03b8\u03bd\u03b9\u03ba\u03ac \u03c0\u03c1\u03cc\u03c4\u03c5\u03c0\u03b1 -- 15. \u03a0\u03b1\u03c1\u03b1\u03b4\u03b5\u03af\u03b3\u03bc\u03b1\u03c4\u03b1 \u03b5\u03c6\u03b1\u03c1\u03bc\u03bf\u03b3\u03ae\u03c2 HACCP: \u03a5\u03c0\u03cc\u03b8\u03b5\u03c3\u03b7 \u03b5\u03c1\u03b3\u03b1\u03c3\u03af\u03b1\u03c2 1: \u03a3\u03c5\u03c3\u03ba\u03b5\u03c5\u03b1\u03c3\u03af\u03b1 \u03ba\u03b1\u03b9 \u03b4\u03b9\u03b1\u03bd\u03bf\u03bc\u03ae \u03bd\u03c9\u03c0\u03ce\u03bd \u03b9\u03c7\u03b8\u03cd\u03c9\u03bd (\u03c4\u03c3\u03b9\u03c0\u03bf\u03cd\u03c1\u03b1, \u03bb\u03b1\u03b2\u03c1\u03ac\u03ba\u03b9) \u03c5\u03b4\u03b1\u03c4\u03bf\u03ba\u03b1\u03bb\u03bb\u03b9\u03ad\u03c1\u03b3\u03b5\u03b9\u03b1\u03c2 -- \u03a5\u03c0\u03cc\u03b8\u03b5\u03c3\u03b7 \u03b5\u03c1\u03b3\u03b1\u03c3\u03af\u03b1\u03c2 2: \u03a8\u03b7\u03bc\u03ad\u03bd\u03bf \u03ba\u03bf\u03c4\u03cc\u03c0\u03bf\u03c5\u03bb\u03bf \u03c3\u03b5 \u03bc\u03b5\u03c1\u03af\u03b4\u03b5\u03c2 -- \u03a5\u03c0\u03cc\u03b8\u03b5\u03c3\u03b7 \u03b5\u03c1\u03b3\u03b1\u03c3\u03af\u03b1\u03c2 3: \u03a8\u03cd\u03be\u03b7 \u03c4\u03bf\u03c5 \u03ba\u03c1\u03ad\u03b1\u03c4\u03bf\u03c2 \u03bc\u03b5\u03c4\u03ac \u03c4\u03bf \u03bc\u03b1\u03b3\u03b5\u03af\u03c1\u03b5\u03bc\u03b1 -- \u03a5\u03c0\u03cc\u03b8\u03b5\u03c3\u03b7 \u03b5\u03c1\u03b3\u03b1\u03c3\u03af\u03b1\u03c2 4: \u03a0\u03b1\u03c1\u03b1\u03b3\u03c9\u03b3\u03ae \u03ba\u03b1\u03b9 \u03b4\u03b9\u03b1\u03bd\u03bf\u03bc\u03ae \u03bd\u03c9\u03c0\u03bf\u03cd \u03c7\u03bf\u03b9\u03c1\u03b9\u03bd\u03bf\u03cd \u03bb\u03bf\u03c5\u03ba\u03ac\u03bd\u03b9\u03ba\u03bf\u03c5 -- \u03a5\u03c0\u03cc\u03b8\u03b5\u03c3\u03b7 \u03b5\u03c1\u03b3\u03b1\u03c3\u03af\u03b1\u03c2 5: \u03a0\u03b1\u03c1\u03b1\u03b3\u03c9\u03b3\u03ae \u03ba\u03c1\u03b5\u03b1\u03c4\u03cc\u03c0\u03b9\u03c4\u03b1\u03c2 -- \u03a0\u03b1\u03c1\u03ac\u03c1\u03c4\u03b7\u03bc\u03b1 I: \u03a3\u03c5\u03bd\u03c4\u03bf\u03bc\u03bf\u03b3\u03c1\u03b1\u03c6\u03af\u03b5\u03c2 -- \u03a0\u03b1\u03c1\u03ac\u03c1\u03c4\u03b7\u03bc\u03b1 II: \u0394\u03ad\u03bd\u03c4\u03c1\u03bf \u03b1\u03c0\u03cc\u03c6\u03b1\u03c3\u03b7\u03c2 \u03b3\u03b9\u03b1 \u03c4\u03b1 \u039a\u03a3\u0395 \u03c4\u03bf\u03c5 \u03ba\u03ce\u03b4\u03b9\u03ba\u03b1 \u03c4\u03c1\u03bf\u03c6\u03af\u03bc\u03c9\u03bd -- \u03a0\u03b1\u03c1\u03ac\u03c1\u03c4\u03b7\u03bc\u03b1 \u0399\u0399\u0399: \u03a5\u03c0\u03bf\u03b4\u03b5\u03af\u03b3\u03bc\u03b1\u03c4\u03b1 \u03b4\u03b9\u03b1\u03b4\u03b9\u03ba\u03b1\u03c3\u03b9\u03ce\u03bd, \u03bf\u03b4\u03b7\u03b3\u03b9\u03ce\u03bd \u03ba\u03b1\u03b9 \u03b5\u03bd\u03c4\u03cd\u03c0\u03c9\u03bd \u03b5\u03bb\u03ad\u03b3\u03c7\u03bf\u03c5 -- \u0392\u03b9\u03b2\u03bb\u03b9\u03bf\u03b3\u03c1\u03b1\u03c6\u03af\u03b1: \u039e\u03ad\u03bd\u03b7 -- \u0395\u03bb\u03bb\u03b7\u03bd\u03b9\u03ba\u03ae."}],"ind1":"8","ind2":" "}},{"650":{"subfields":[{"a":"\u0391\u03bd\u03ac\u03bb\u03c5\u03c3\u03b7 \u039a\u03b9\u03bd\u03b4\u03cd\u03bd\u03c9\u03bd \u03ba\u03b1\u03b9 \u039a\u03c1\u03af\u03c3\u03b9\u03bc\u03b1 \u03a3\u03b7\u03bc\u03b5\u03af\u03b1 \u0395\u03bb\u03ad\u03b3\u03c7\u03bf\u03c5 (\u0391\u03c3\u03c6\u03ac\u03bb\u03b5\u03b9\u03b1 \u03c4\u03c1\u03bf\u03c6\u03af\u03bc\u03c9\u03bd)."},{"9":"3538"}],"ind1":" ","ind2":"0"}},{"650":{"subfields":[{"a":"HACCP (Food safety system)"},{"9":"3539"}],"ind1":" ","ind2":"0"}},{"650":{"subfields":[{"a":"\u0394\u03b9\u03b1\u03c3\u03c6\u03ac\u03bb\u03b9\u03c3\u03b7 \u03c0\u03bf\u03b9\u03cc\u03c4\u03b7\u03c4\u03b1\u03c2."},{"9":"3540"}],"ind1":" ","ind2":"0"}},{"650":{"subfields":[{"a":"Quality assurance."},{"9":"3541"}],"ind1":" ","ind2":"0"}},{"942":{"subfields":[{"2":"ddc"},{"c":"BK"},{"h":"363.192 \u0395\u03a5\u039c"},{"6":"363_192000000000000_\u0395\u03a5\u039c"}],"ind1":" ","ind2":" "}},{"952":{"subfields":[{"0":"0"},{"1":"0"},{"2":"ddc"},{"4":"0"},{"6":"363_192000000000000_\u0395\u03a5\u039c"},{"7":"1"},{"9":"6350"},{"a":"MAIN"},{"b":"MAIN"},{"d":"2022-06-22"},{"l":"0"},{"o":"363.192 \u0395\u03a5\u039c"},{"p":"00006490"},{"r":"2022-06-22"},{"t":"1"},{"w":"2022-06-22"},{"y":"BK"},{"z":"\u0395\u03a5\u0394\u039f\u039e\u039f\u03a3"}],"ind1":" ","ind2":" "}},{"952":{"subfields":[{"0":"0"},{"1":"0"},{"2":"ddc"},{"4":"0"},{"6":"363_192000000000000_\u0395\u03a5\u039c"},{"7":"0"},{"9":"6351"},{"a":"MAIN"},{"b":"MAIN"},{"d":"2022-06-22"},{"l":"0"},{"o":"363.192 \u0395\u03a5\u039c"},{"p":"00006491"},{"r":"2022-06-22"},{"t":"2"},{"w":"2022-06-22"},{"y":"BK"},{"z":"\u0395\u03a5\u0394\u039f\u039e\u039f\u03a3"}],"ind1":" ","ind2":" "}},{"999":{"subfields":[{"c":"6100"},{"d":"6100"}],"ind1":" ","ind2":" "}}]}
|
id | lib3_6100 |
illustrated | Illustrated |
institution | University of West Attica |
isbn | 9786185252182 |
language | English Greek |
physical | 319 σ. : εικ., διαγρ., πίν. ; 24 εκ. |
publishDate | 2020 |
publisher | Εκδόσεις Έμβρυο, |
record_format | marc |
spelling | Ευμορφόπουλος, Ευάγγελος Ν., 1946- 3537 Συγγραφέας HACCP : η ποιοτική προσέγγιση ανάλυσης κινδύνου : με εφαρμοσμένα παραδείγματα / Ευάγγελος Ευμορφόπουλος. Αθήνα : Εκδόσεις Έμβρυο, c2020. 319 σ. : εικ., διαγρ., πίν. ; 24 εκ. Βιβλιογραφία: σ. 311-319. 1. Εισαγωγή -- 2. Τι είναι ποιότητα -- 3. Τι είναι HCCP -- 4. Τι είναι κίνδυνος: 4.1. Κίνδυνοι-Πηγές -- 4.2. Ανάλυση κινδύνου (Hazard analysis) -- 4.3. Ανάλυση επικινδυνότητας (Risk analysis) -- 4.4. Τεχνικές αναγνώρισης κινδύνων και εντοπισμού σημείων επιμόλυνσης -- 5. Γιατί HACCP: 5.1. Είναι νομοθετική απαίτηση -- 5.2. Ο παραδοσιακός ποιοτικός έλεγχος είναι αναποτελεσματικός -- 5.3. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο -- 5.4. Η συμπεριφορά του καταναλωτή έχει αλλάξει -- 5.5. Είναι ανταποδοτικό -- 5.6. Έχει σημαντικά πλεονεκτήματα -- 5.7. Συνδυάζεται με άλλα διεθνή και εθνικά πρότυπα -- 6. Προαπαιτούμενα προγράμματα -- 7. Αρχές και στάδια HACCP -- 8. Σχεδιασμός και διαχείριση συστήματος HACCP (project management) -- 9. Ανάπτυξη και εφαρμογή συστήματος HACCP: 9.1. Συγκρότηση ομάδας HACCP (στάδιο 1) -- 9.2. Περιγραφή προϊόντος (στάδιο 2) -- 9.3. Αναμενόμενη χρήση προϊόντος (στάδιο 3) -- 9.4. Κατασκευή διαγράμματος ροής (στάδιο 4) -- 9.5. Επιβεβαίωση διαγράμματος ροής στην πράξη (στάδιο 5) -- 9.6. Προσδιορισμός και καταγραφή όλων των σχετικών κινδύνων και μέτρων ελέγχου (στάδιο 6) -- 9.7. Εφαρμογή δέντρου απόφασης για τον προσδιορισμό των ΚΣΕ-CCP (στάδιο 7) -- 9.8. Καθορισμός στόχων και κρίσιμων ορίων σε κάθε ΚΣΕ (στάδιο 8) -- 9.9. Εγκατάσταση διαδικασιών παρακολούθησης για κάθε ΚΣΕ (στάδιο 9) -- 9.10. Καθορισμός διαρθρωτικών ενεργειών για κάθε ΚΣΕ (στάδιο 10) -- 10. Επαλήθευση συστήματος HACCP: 10.1. Επικύρωση -- 10.2. Επαλήθευση -- 11. Τεκμηρίωση -- 12. Ανασκόπηση -- 13. HACCP και νομοθεσία (Παρεκκλίσεις) -- 14. Διεθνή και εθνικά πρότυπα -- 15. Παραδείγματα εφαρμογής HACCP: Υπόθεση εργασίας 1: Συσκευασία και διανομή νωπών ιχθύων (τσιπούρα, λαβράκι) υδατοκαλλιέργειας -- Υπόθεση εργασίας 2: Ψημένο κοτόπουλο σε μερίδες -- Υπόθεση εργασίας 3: Ψύξη του κρέατος μετά το μαγείρεμα -- Υπόθεση εργασίας 4: Παραγωγή και διανομή νωπού χοιρινού λουκάνικου -- Υπόθεση εργασίας 5: Παραγωγή κρεατόπιτας -- Παράρτημα I: Συντομογραφίες -- Παράρτημα II: Δέντρο απόφασης για τα ΚΣΕ του κώδικα τροφίμων -- Παράρτημα ΙΙΙ: Υποδείγματα διαδικασιών, οδηγιών και εντύπων ελέγχου -- Βιβλιογραφία: Ξένη -- Ελληνική. Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (Ασφάλεια τροφίμων). 3538 HACCP (Food safety system) 3539 Διασφάλιση ποιότητας. 3540 Quality assurance. 3541 |
spellingShingle | Ευμορφόπουλος, Ευάγγελος Ν., 1946- HACCP : η ποιοτική προσέγγιση ανάλυσης κινδύνου : με εφαρμοσμένα παραδείγματα / 1. Εισαγωγή -- 2. Τι είναι ποιότητα -- 3. Τι είναι HCCP -- 4. Τι είναι κίνδυνος: 4.1. Κίνδυνοι-Πηγές -- 4.2. Ανάλυση κινδύνου (Hazard analysis) -- 4.3. Ανάλυση επικινδυνότητας (Risk analysis) -- 4.4. Τεχνικές αναγνώρισης κινδύνων και εντοπισμού σημείων επιμόλυνσης -- 5. Γιατί HACCP: 5.1. Είναι νομοθετική απαίτηση -- 5.2. Ο παραδοσιακός ποιοτικός έλεγχος είναι αναποτελεσματικός -- 5.3. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο -- 5.4. Η συμπεριφορά του καταναλωτή έχει αλλάξει -- 5.5. Είναι ανταποδοτικό -- 5.6. Έχει σημαντικά πλεονεκτήματα -- 5.7. Συνδυάζεται με άλλα διεθνή και εθνικά πρότυπα -- 6. Προαπαιτούμενα προγράμματα -- 7. Αρχές και στάδια HACCP -- 8. Σχεδιασμός και διαχείριση συστήματος HACCP (project management) -- 9. Ανάπτυξη και εφαρμογή συστήματος HACCP: 9.1. Συγκρότηση ομάδας HACCP (στάδιο 1) -- 9.2. Περιγραφή προϊόντος (στάδιο 2) -- 9.3. Αναμενόμενη χρήση προϊόντος (στάδιο 3) -- 9.4. Κατασκευή διαγράμματος ροής (στάδιο 4) -- 9.5. Επιβεβαίωση διαγράμματος ροής στην πράξη (στάδιο 5) -- 9.6. Προσδιορισμός και καταγραφή όλων των σχετικών κινδύνων και μέτρων ελέγχου (στάδιο 6) -- 9.7. Εφαρμογή δέντρου απόφασης για τον προσδιορισμό των ΚΣΕ-CCP (στάδιο 7) -- 9.8. Καθορισμός στόχων και κρίσιμων ορίων σε κάθε ΚΣΕ (στάδιο 8) -- 9.9. Εγκατάσταση διαδικασιών παρακολούθησης για κάθε ΚΣΕ (στάδιο 9) -- 9.10. Καθορισμός διαρθρωτικών ενεργειών για κάθε ΚΣΕ (στάδιο 10) -- 10. Επαλήθευση συστήματος HACCP: 10.1. Επικύρωση -- 10.2. Επαλήθευση -- 11. Τεκμηρίωση -- 12. Ανασκόπηση -- 13. HACCP και νομοθεσία (Παρεκκλίσεις) -- 14. Διεθνή και εθνικά πρότυπα -- 15. Παραδείγματα εφαρμογής HACCP: Υπόθεση εργασίας 1: Συσκευασία και διανομή νωπών ιχθύων (τσιπούρα, λαβράκι) υδατοκαλλιέργειας -- Υπόθεση εργασίας 2: Ψημένο κοτόπουλο σε μερίδες -- Υπόθεση εργασίας 3: Ψύξη του κρέατος μετά το μαγείρεμα -- Υπόθεση εργασίας 4: Παραγωγή και διανομή νωπού χοιρινού λουκάνικου -- Υπόθεση εργασίας 5: Παραγωγή κρεατόπιτας -- Παράρτημα I: Συντομογραφίες -- Παράρτημα II: Δέντρο απόφασης για τα ΚΣΕ του κώδικα τροφίμων -- Παράρτημα ΙΙΙ: Υποδείγματα διαδικασιών, οδηγιών και εντύπων ελέγχου -- Βιβλιογραφία: Ξένη -- Ελληνική. Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (Ασφάλεια τροφίμων). 3538 HACCP (Food safety system) 3539 Διασφάλιση ποιότητας. 3540 Quality assurance. 3541 |
title | HACCP : η ποιοτική προσέγγιση ανάλυσης κινδύνου : με εφαρμοσμένα παραδείγματα / |
title_auth | HACCP : η ποιοτική προσέγγιση ανάλυσης κινδύνου : με εφαρμοσμένα παραδείγματα / |
title_full | HACCP : η ποιοτική προσέγγιση ανάλυσης κινδύνου : με εφαρμοσμένα παραδείγματα / Ευάγγελος Ευμορφόπουλος. |
title_fullStr | HACCP : η ποιοτική προσέγγιση ανάλυσης κινδύνου : με εφαρμοσμένα παραδείγματα / Ευάγγελος Ευμορφόπουλος. |
title_full_unstemmed | HACCP : η ποιοτική προσέγγιση ανάλυσης κινδύνου : με εφαρμοσμένα παραδείγματα / Ευάγγελος Ευμορφόπουλος. |
title_short | HACCP : |
title_sort | haccp η ποιοτικη προσεγγιση αναλυσης κινδυνου με εφαρμοσμενα παραδειγματα |
title_sub | η ποιοτική προσέγγιση ανάλυσης κινδύνου : με εφαρμοσμένα παραδείγματα / |
topic | Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (Ασφάλεια τροφίμων). 3538 HACCP (Food safety system) 3539 Διασφάλιση ποιότητας. 3540 Quality assurance. 3541 |
topic_facet | Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (Ασφάλεια τροφίμων). HACCP (Food safety system) Διασφάλιση ποιότητας. Quality assurance. |
work_keys_str_mv | AT eumorphopouloseuangelosn haccpēpoiotikēprosengisēanalysēskindynoumeepharmosmenaparadeigmata |